Quan l’enginy d’un lladre no evita ser enxampat

Condemnen un home que havia furtat una perforadora d’una botiga de bricolatge traient-la primer de la caixa i amagant-la posteriorment a una bossa d’un cotxet de nadó

Ja és ben cert que alguns delinqüents tenen un enginy prou curiós per cometre els actes criminals. Un bon exemple el trobem en un home que, malgrat la fórmula, com a mínim original, emprada, va acabar sent enganxat. Va intentar furtar en una botiga de material de bricolatge amagant els objectes sostrets en un cotxe de nadó. El processat ha acabat sent condemnat per una contravenció de furt.

Els fets van tenir lloc el passat mes de juliol. L’home, que va ser jutjat en rebel·lia, va anar a l’establiment. Segons es relata a la sentència, un cop a l’interior de la botiga va agafar una capsa on hi havia una perforadora així com els seus accessoris. Quan va comprovar que ningú el mirava, va obrir-la, va extreure els objectes i els va posar darrere el contenidor.

Uns minuts després, va tornar al passadís. Ho va fer amb un cotxe de nadó -la sentència no especifica si amb o sense el nen-. Un cop allà, va agafar la perforadora i els accessoris i els va amagar a la bossa de mà que duia el petit vehicle. Va marxar de l’establiment, evidentment sense pagar.

Les imatges de les càmeres de videovigilància el van acabar delatant i va ser detingut. Al judici, però, no es va presentar. Se l’acusava d’una contravenció penal de furt, tot tenint en compte que el material sostret tenia un valor relativament reduït, tot just 83,71 euros. En tot cas, pocs dubtes hi havia dels fets.

Per un costat, hi havia les imatges de la càmera de seguretat, que va enregistrar el curiós sistema de cometre l’acte il·lícit. Per l’altre, ell mateix havia reconegut els fets davant els agents que el van detenir un cop denunciat pels responsables de la botiga. Així, el Tribunal de Corts l’ha sentenciat a una pena d’un mes d’arrest nocturn, dels quals quinze dies a complir a la presó. També haurà d’abonar el cost de la màquina a l’establiment. Sempre, és clar, que sigui enxampat de nou al país.

Comentaris

Trending