Protecció Resma

Malestar al tomb de l’APDA per les controvertides primeres decisions de la directora de l’organisme, que està sent seguida amb lupa després d’una qüestionada designació

“Ella és així”, diu els uns. “Però ara està en un lloc públic que no ‘és seu’”, recorden els altres. Sense tenir a veure, res de res, amb la formació acadèmica -que tan va ser qüestionada o fins i tot posada en dubte quan es va produir la designació- les primeres decisions adoptades per la cap de l’Agència de Protecció de Dades (APDA), Resma Punjabi, estan sent d’allò més controvertides. I si no li’n volen dir així, catalonguin-les, almenys, com a peculiars.

Cert és que per arribar com va arribar al càrrec, Punjabi està sent seguida fil per randa, mirada amb lupa. Però en l’entorn parlamentari en el que es mou, ja han pogut advertir algunes de les seves ‘coses’. I hi ha cert malestar. Per exemple, pel fet que s’hagi recorregut a un interiorista per redissenyar el despatx perquè a la psicòloga no li feia el pes l’espai on hi ha ubicat l’APDA. Unes instal·lacions que, a més a més, s’amplien. L’agència disposarà de més metres.

Punjabi manté la seva responsabilitat -la dedicació s’hauria de provar, perquè les hores que es passa tancada al despatx de l’APDA ben bé no se sap a què respon- en la societat que ja tenia abans d’accedir al lloc actual. Aquella societat que explota una APP que fa més accessible Andorra a tots els públics. La normativa vigent deixa ben clar que el càrrec de màxima direcció de l’agència és de dedicació exclusiva i incompatible amb altres dedicacions. Dit això…

Que si interiorista per reformar la seu de l’agència, que si un reglament intern amb particularitats com donar festa pel dia de l’aniversari… són algunes de les perles dels primers passos de la integrant de Liberals d’Andorra per l’APDA

Que la cap de l’APDA és molt seva queda clar, indiquen les fonts, amb el fet, per exemple, que no ha acceptat ordinador ‘d’empresa’. Li agrada tant el seu, personal, que s’hauria fet ‘abocar’ tota la documentació necessària de l’agència al seu dispositiu. I això, ressalten les fonts, comporta un perill més que evident. O, com a mínim, podria comportar-lo. Que les dades de l’agència de dades vagin donant tombs… no seria el més desitjable. En fi.

Punjabi, abans d’aterrar a l’APDA era tècnica de l’AQUA. Sí, una altra agència. La que té a veure amb la qualitat de l’ensenyament. De l’AQUA, Punjabi en va sortir amb una excedència. Per si de cas. I a l’APDA, com a cap, una de les primeres coses que hauria fet hauria estat concedir una excedència a una de les noves inspectores. El càrrec d’inspector és de designació política. El de tècnic, no. I d’aquí que la plaça quedi reservada. Ja ho dèiem. Res a veure amb la formació acadèmia. A Punjabi se la miren amb lupa per l’aurèola amb la qual ha arribat a la institució.

Una institució que aviat tindrà un reglament intern que també li va valdre crítiques. Crítiques perquè va fer arribar al Col·legi d’Advocats una mena d’anunci. Cercava jurista que elaborés una mena de reglament intern que regulés la tasca dels professionals de la casa. Essent com és una agència petita, i havent-hi, com hi ha, almenys dues lletrades treballant a l’agència, va semblar que no hauria calgut subcontractar una feina, diguem-ne, menor. Però el reglament s’ha fet amb col·laboració externa i aportacions de la directora. El dia de l’aniversari de l’empleat, l’empleat podrà gaudir de festa. És una de les perles que, almenys l’esborrany del reglament, sembla contemplar.

I com que a Punjabi li van caure crítiques per contractar un jurista extern per a la redacció del reglament intern, ara hauria decidit, asseguren les fonts de l’entorn parlamentari consultades, que per dur a terme el desplegament reglamentari que la llei exigeix, ja ho poden fer internament. Just ara que sembla que aquesta feina és de més calat i potser sí que exigiria un suport més específic i de dedicació intensiva des de fora. Resma és molta Resma. I per sort o per desgràcia, la integrant de Liberals d’Andorra ha entrat a l’agència de canto. I potser el debat sobre la formació acabi no sent el més important.

Comentaris (15)

Trending