Promesa acomplerta

Eder Sarabia arriba a San Mamés després de tres jornades de ciclisme carregades d’anècdota i marcades per la intensa calor en la ruta pels Pirineus, amb 8.000 metres de desnivell

Comentaris

Eder Sarabia i els seus companys de viatge han completat el repte. Juntament amb Luis Ángel Maté, Antonio Ortiz i Marc Bernaus, han completat la ruta fins a l’estadi de San Mamés. D’aquesta forma, han fet honor a la paraula donada abans d’aconseguir fer història des de la banqueta de l’FC Andorra, amb l’ascens a Segona Divisió.

20 de maig. Roda de premsa prèvia al partit contra l’UCAM, penúltima jornada de lliga al grup 2 de Primera RFEF. Des d’Altaveu es demana a Sarabia si ha fet alguna promesa en cas d’aconseguir pujar al futbol professional. “Amb algun amic, hem parlat de fer un Andorra-Bilbao en bicicleta”, va explicar. Ho llançava a l’aire. 24 hores després, els tricolors embogien celebrant l’ascens.

I tocava, com no podia ser d’una altra forma, complir el que s’havia promès. Sarabia va sortir dimecres a primera hora del matí de l’Estadi Nacional amb la intenció de recórrer els aproximadament 600 quilòmetres que separen l’escenari de l’ascens del nou San Mamés. Ho va fer acompanyat de dos ciclistes professionals (Maté i Ortiz) i l’exfutbolista andorrà Marc Bernaus. Aquest divendres han completat una ruta amb més de 8.000 metres de desnivell.

Sarabia, durant un moment de la ruta al coll d'Ordino.

Relacionat

La promesa d’un “basc de veritat”

I és que tots tres no han agafat el camí fàcil. Han fet el complicat, travessant gairebé de punta a punta els Pirineus en tres etapes: Andorra-Castejón de Sos, Casejón de Sos-Castillo de Javier (Navarra) i ja aquest divendres, fins a la capital biscaïna. Tres jornades complicades, perquè a la dificultat de la ruta s’ha sumat l’onada de calor. En alguns trams, més de 40 graus.

Un recorregut plegat d’anècdotes. La primera, el “melocotón” que va patir el mateix Sarabia. La segona, l’avió que es van trobar, tot això el primer dia. Ja al segon, de la calor van passar a una granissada i unes obres els van obligar a modificar l’itinerari. 37 quilòmetres més.

FVUvpVFWAAIMJh

Aquest divendres, a San Mamés, els esperaven familiars i amics per rebre’ls. Abans, i segons recollia el diari ‘Marca’, els ha sortit al pas el director d’Euskaltel-Euskadi, l’equip de Maté. Objeciu: convidar-los a fer una remullada a la seva piscina.

Sarabia, doncs, ha complert el que havia promès. Ara, agafa vacances. Uns dies que passarà a Menorca. Desconnexió temporal fins a inicis de juliol, quan l’equip ha de tornar a la feina per preparar una temporada històrica, la del debut a Segona.

Comentaris (1)

Trending