La primera pedra en el camí de l’habitatge

El Govern ha inaugurat l’edifici Armor, amb 21 pisos de protecció pública, i el comú d’Andorra la Vella ha aprofitat per estrenar el nou ascensor a Ciutat de Valls

La primera pedra en el camí cap a la millora de l’habitatge s’ha posat aquest matí. Metafòricament, perquè la primera pedra a l’edifici Armor es va posar fa alguns anys. El Govern ha inaugurat les instal·lacions, que contenen 21 pisos que seran de protecció pública. Com ja va anunciar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, seran per persones amb risc d’exclusió social. Aprofitant l’ocasió, el comú d’Andorra la Vella ha estrenat el nou ascensor que connecta amb Ciutat de Valls, i que està pegat a l’edifici.

“Fa quatre anys vam signar el conveni de cessió amb la família Aristot Mora”, ha assenyalat el cap de Govern, Xavier Espot. Aquest dijous ha estat el moment de rebre les claus dels pisos que conté, i que són el primer pas en el “pla de xoc” que ha engegat l’executiu per pal·liar o millorar la situació de l’habitatge. Es comença per aquelles persones en risc d’exclusió social, que podran inscriure’s en el registre per poder accedir a algun d’aquests habitacles a partir de divendres, 1 de juliol. “Fins a 23 persones podran desenvolupar un projecte de vida ple i adequat, i és una cosa digna de celebrar”, ha explicat Espot.

El ministre, Víctor Filloy, presentant el nou reglament d'habitatge de protecció pública.

Relacionat

Els habitatges de protecció pública comptaran amb un model d’intervenció social

L’edifici, a més d’acollir famílies i persones, també tindrà l’Institut de l’Habitatge a la planta baixa. Serà, de fet, l’ens encarregat de gestionar tot el que correspongui amb les instal·lacions Armor. Actualment, hi ha un dels pisos moblat, a mode de mostra. Però, cal que l’INH faci un concurs per tal de fer que la resta també sigui habitable. També cal buscar l’entitat social que es farà càrrec del programa ‘Primer la llar’, que ajudarà a la inclusió social d’aquelles persones que ho requereixin, començant per ajudar-les a disposar d’un habitatge digne. Per tant, entre unes coses i altres, fins al setembre, mínim, no es podrà posar en marxa.

ASCENSOR FINS A CIUTAT DE VALLS

L’edifici Armor té, tot just paret amb paret, el nou ascensor que connecta Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls. La cònsol major, Conxita Marsol, ha explicat que “era un element de connectivitat que fa molt temps que volíem fer, però no trobàvem el lloc”. Es va intentar més amunt, “però el pati del col·legi ens posava problemes”. Finalment, l’obra d’aquestes instal·lacions va trobar la solució perfecta, i més encara perquè la propietat ha permès la construcció de l’elevador. “És un barri molt densificat i on hi viu gent gran, i això ens permet una accessibilitat important”, ha assegurat Marsol.

No és el darrer ascensor que es farà a la capital. Actualment se’n té un projectat que connectarà Prada Motxilla amb avinguda Santa Coloma, creant així una cadena d’elevadors que facilita les distàncies a la parròquia. També al Casino se n’ubicarà un de públic. “Els desnivells són un dels problemes que tenim a  Andorra la Vella, però a poc a poc es van cobrint i en aquest barri (en referència a Ciutat de Valls) dóna seguretat”, ha explicat la cònsol.

1656586535844
 

 

Comentaris (1)

Trending