Primer matí de la campanya de recollida de sang completat amb èxit

Ubicats al Prat del Roure, els nens de l’escola andorrana treballen conjuntament amb Creu Roja rebent a la gent que vol donar i que, en aquest matí, ha omplert cada hora que es tenia disponible i que ja ha reservat també per als pròxims dies

L’objectiu estava a 400 donacions, i sembla que l’escola andorrana ho aconseguirà. La campanya de recollida de sang ha començat amb bon peu, tot i que les primeres hores han sigut una mica més fluixes, han començat a agarrar ritme i s’han omplert tots els buits que hi tenien disponibles. “Ha vingut gent sense cita a la qual finalment l’hem pogut atendre, però en aquesta darrera hora del matí ja no hem pogut agafar ningú més, està tot ple”, explica la Jana. Per als pròxims dies també tenen les llistes plenes, assegura el Guillem.

Al Prat del Roure, la sala de donacions ha estat pràcticament plena tot el matí. A causa de les restriccions de la Covid, s’ha pogut atendre fins a deu persones cada hora, i quan es tenien buits de cites, ha acudit alguna persona que els ha emplenat. Els nens de l’escola andorrana hi seran allà fins al dijous, i asseguren que ja tenen moltes de les hores completes. Tot i això, animen a la gent que no tingui cita i vulgui, que s’apropi i que mostri el seu interès, “si tenim algun buit l’atendrem”, ha assegurat la Lua.

Els tres joves que han presentat la campanya de recollida de sang.

Relacionat

Torna la campanya de recollida de sang de l’escola andorrana després d’un any de rècord

Malgrat tot, sembla que la Covid-19 no ha pogut amb la bona voluntat d’acudir a donar sang. “No hem tingut molta gent que ens traslladi temor per aquests temes”, indica el Guillem. Des de Creu Roja tampoc han detectat molts dubtes en aquest sentit, i els donants afirmen que tampoc és una cosa que els preocupi a l’hora de fer aquesta acció. “La gent no ha vingut preocupada, sempre hi ha alguna baixa d’última hora per aquest motiu, però neguit no gaire”, explica el Secretari general de Creu Roja, Joan Saurí.

L’organització dels nens també ajuda al fet que tot sigui molt més fluid i agradable pels donants. “Cadascú tenim la nostra tasca i estem organitzats per petits grups”, explica la Jana. S’han dividit les diverses hores del dia per classes, i alguns estan encarregats de rebre la gent, veure si tenen cita i facilitar-los els formularis, altres els donen el menjar en acabar de donar, i així van cobrint tots els buits i totes les feines que fan falta per tenir la maquinària funcionant sense parar. “Creiem que si que aconseguirem l’objectiu, ja comença a venir molta gent i podrem arribar a les 400”, asseguren la Jana, la Lua i el Guillem. Arribin o no, l’inici d’aquesta recollida de sang ja ha estat tot un èxit.

Etiquetes

Comentaris

Trending