Torna la campanya de recollida de sang de l’escola andorrana després d’un any de rècord

Organitzada pels alumnes de Segona Ensenyança, juntament amb Creu Roja, tindrà lloc del 2 al 4 de febrer al Prat del Roure, i s’ha de demanar cita prèvia

https://youtu.be/wyrbIWbAjc4

La quarta edició de la Campanya de recollida de sang impulsada pels alumnes de primer curs de Segona Ensenyança del sistema educatiu andorrà torna amb els objectius més alts que mai. L’any 2020 es va batre un rècord de donants, amb 374, que els joves esperen poder superar del 2 al 4 de febrer. Per poder garantir la seguretat de totes les persones, se celebrarà al Prat del Roure, a Escaldes-Engordany, i s’haurà de sol·licitar cita prèvia.

Els alumnes de les escoles de Segona Ensenyança de Santa Coloma, Ordino i Encamp demostren un any més la seva implicació amb la recollida de sang. Després de mesos de preparació i de conèixer com funciona i com és de necessari donar, es culmina el seu treball en una campanya de tres dies. L’objectiu, tal com ha explicat Aitana, una de les joves d’Ordino, “és augmentar el nombre de donants, volem que la xifra sigui superior a la de l’any passat, animo a tots a que participin”.

L’any passat, malgrat la situació sanitària existent, la campanya va enregistrar un rècord de participació. Fins a 374 persones es van interessar en poder ser donants. La directora de l’escola andorrana, Maite Casal, ha comparat amb la primera edició, on es va passar els 100 per molt poc, i ha assenyalat que “cada any ens hem superat”. D’aquestes 374, 329 van poder ser efectives, i 44 van ser oferiments, persones que, per algun motiu, no van poder donar sang finalment. Una de les dades més importants és que 114 van ser donants nous. El secretari general de Creu Roja, Joan Saurí, ha assegurat que aquesta campanya “és la que més primers donants treu, i els que entren al circuit, normalment van repetint”.

Tota la campanya ha estat preparada pels joves del primer curs de Segona Ensenyança, des dels anuncis de publicitat, fins als protocols sanitaris. La Carla, de l’escola de Santa Coloma, ha explicat que, per grups operatius, han fet els vídeos i han preparat el cartell publicitari. Per poder fer-ho, abans han estudiat les propietats de la sang, han fet tallers amb Creu Roja i han obtingut els coneixements necessaris per fer-ho. Ella mateixa explica que li fan una mica de por les agulles, “però he entès la importància de la donació i em plantejaria fer-ho”.

El Gil, de l’escola d’Encamp, ha estat un dels encarregats de preparar el protocol sanitari que se seguirà al Prat del Roure. En primer lloc, per poder acudir, s’haurà de demanar cita prèvia a través de la web habilitada, si no s’ha reservat es mirarà la possibilitat, i si hi ha lloc es podrà passar. La sala és força gran, però ha indicat el Gil que a més es desinfecta de forma continua. Pel que fa als refrigeris que es donen habitualment després de la donació, només es podran menjar dues persones en la mateixa taula. Si s’ha passat la covid-19, únicament es podrà donar sang si han passat 14 dies des de l’alta. Si s’ha estat amb contacte amb un positiu, però es té la pauta completa de vacunació i no es tenen símptomes es podrà fer el procés amb normalitat.

Els horaris al Prat del Roure seran d’11 h a 14 h al matí, i de 16 h a 20 h a la tarda. “Esperem aquest any poder arribar a les 400 donacions, així que animem a tothom a venir, i que pensin que és una situació que podria viure qualsevol persona”, ha remarcat l’Aitana.

Cartell donació sang 21 22
 

 

Comentaris (1)

Trending