Preparats pel retorn a ‘casa’

Roger Riera i Adrià Altimira, formats a la pedrera blaugrana, afronten amb ganes el partit al Johan Cruyff, on competiran amb molts companys de la seva etapa al futbol base

El fet que Gerard Piqué sigui el màxim accionista de l’FC Andorra a través de l’empresa Cosmos ha provocat que la plantilla tricolor estigui influïda per la blaugrana. Ho evidencia l’estil de joc pel qual s’ha apostat però, també, el passat d’alguns jugadors. Hi ha uns quants que tenen l’ADN Barça. De fet, aquesta temporada aquesta nòmina ha crescut, fet que fa encara més especial el duel que es viurà diumenge al Johan Cruyff.

Ja fa temps que Martí Riverola o Adri Vilanova estan al Principat. El passat estiu hi van arribar Dani Morer, Adrià Altimira i Roger Riera. I tots ells admeten que el viatge a Barcelona és “un dia marcat al calendari”. De fet, a tots ells se’ls gira feina aquesta setmana.

Així ho explica Altimira. L’entrenador, Eder Sarabia -també coneix la casa blaugrana- “ens passa un llistat dels jugadors que hi ha al rival i ens demana a qui els coneixem que posem les seves característiques en uns papers”. Per tant, en el seu cas i en el dels altres exblaugranes, “haurem d’omplir bastants”. En el seu cas, al futbol base de la Masia va estar des de prebenjamí fins al juvenil. I, per tant, “conec el 90%”. De fet, de molts ells, és amic. Ara bé, avisa: “un cop comenci el partit, l’afrontaré com un més i s’ha de donar tot per l’equip”. En el fons, el Barça “és una etapa que ja vaig tancar”. Un capítol, però, que recorda en positiu: “sempre el tindré dins meu”.

Altimira ha jugat al Barça des de prebenjamí fins a juvenil, mentre que Riera, a banda dels sis mesos de la passada temporada al filial, va estar nou anys a la pedrera blaugrana

També serà un partit especial per a Roger Riera. Al filial va jugar la passada temporada, després d’arribar en el mercat d’hivern. Però, prèviament, a la Masia hi havia estat “dels nou als dinou anys”. Té clar que “hi ha moltes ganes d’anar allà, de fer un bon partit i de guanyar”. D’aquella dècada, afirma, tenir “bons records” i posa en relleu que “em van educar tant com a persona com futbolísticament”. Admet, però, que en la seva etapa al filial es va trobar l’entitat molt canviada: “Quan vaig marxar el 2014 semblava un club indestructible i jo el vaig trobar en procés d’eleccions i deteriorat”.

Aquella crisi encara continua i, apunta, també pot afectar el que faci el filial. “Ells han d’entendre que els joves tenen una oportunitat bona d’arribar al primer equip quan, abans, pel nivell de la plantilla, era tot més complicat”, apunta. També alerta que “el Barça sempre tindrà jugadors amb talent a les categories inferiors”.

Sobre el partit, alerta que “la filosofia i l’ADN Barça seguirà sent el mateix: atacar i dominar”. Per tant, “haurem d’estar molt atents”. De forma similar s’expressa Altimira. “Al final, el primer equip és el que engloba tot el Barça. Si a dalt va malament, pot arrossegar el que hi ha a baix, però és el Barça, té bons jugadors i serà un partit molt complicat, com tots”. De fet, apunta a un duel que “serà bonic i de tu a tu”.

El defensa tricolor avança que “som dos equips que sense pilota ho passem malament”. Per això, “hem de treballar per tenir-la el màxim de temps possible i, quan no la tinguem, mirar de recuperar-la ràpid i estar bé sense ella”. Un duel que, a més, afronta com a “important, com tots” i en el qual “hem d’anar a totes i tinc ganes d’aportar el màxim a l’equip”.

Comentaris

Trending