Pot conduir, però sols dotze hores al dia

El Tribunal Superior de Justícia ha permès a una dona a la qual se li havia retirat el permís per circular amb un grau d’alcoholèmia d’1,72 g/l/s a agafar el cotxe per motius laborals

Poder agafar únicament el cotxe dotze hores al dia és el permís que li ha atorgat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) a una conductora. Se li havia retirat el permís durant 12 mesos per un delicte menor de conducció amb un grau d’alcoholèmia d’1,72 g/l/s. L’acusada va presentar un recurs al·legant que li era completament necessari circular per poder exercir la seva activitat professional, almenys, de 8:00 h a 20:00 h.

El Ministeri Fiscal, en primer lloc, ho va tenir clar. La conductora era un perill al volant. Després de la retirada del carnet de conduir durant un any a causa del grau d’alcoholèmia, es va demanar la possibilitat de poder circular per poder dur a terme la tasca professional. Únicament de dilluns a divendres de 8:00 h a 20:00 h. S’assegura que existeix una “imperiosa necessitat de la condemnada de poder conduir per poder desenvolupar les seves tasques professionals”. També es remarca que “no presenta tal perill”, després del dubte.

Però, la resposta és diferent. El Ministeri Fiscal es va oposar al recurs. El motiu va ser l’elevada taxa d’alcoholèmia que es presentava en el moment del control. “És un motiu suficient per denegar l’autorització sol·licitada”. Però es tractava d’un fet puntual, únicament havia passat una vegada. A més, la condemnada ostenta un càrrec a una empresa, és directora, “responsable de l’organització, coordinació i del bon funcionament de totes les activitats desenvolupades”.

Per aquest motiu, la seva feina requereix que s’hagi de desplaçar a llocs on no arriba el servei de transport públic. Com a exemple, “estacions d’esquí, camps de bicicleta i BTT, parcs i entorns naturals”, així com a parròquies diferents. Sense cotxe, per tant, seria gairebé impossible poder treballar. A més, la condemnada ja ha executat sis dels dotze mesos de retirada del permís. Amb tot això en conjunt, el TSJ ha decidit donar-li aquesta treva de dotze hores diàries.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending