Posar-se vermell o no

El conseller general socialdemòcrata Pere López i el ministre liberal Jordi Gallardo protagonitzen una nova enganxada a compte del temps que es triga a obrir una empresa a Andorra

No és cap secret. Entre PS i Liberals hi ha una tensió (política) no resolta. Els xocs són freqüents, en part perquè, ningú ho pot negar, encara cou com va acabar l’acord entre totes dues formacions per les eleccions. Un nou exemple s’ha viscut al Consell General, amb l’excusa del temps que es triga a obrir una empresa a Andorra. Excessiu a l’entendre dels socialdemòcrates, que entenen que això hauria de fer ruboritzar el ministre d’Economia. Per la seva banda, Jordi Gallardo ha indicat que, d’aquí uns dies, potser qui es posa vermell és Pere López.

Des del PS es volia criticar el que, al seu entendre, és una inacció del Govern per simplificar tràmits i escurçar terminis. El seu líder ha posat en relleu que Andorra “perd inversors perquè marxen a altres llocs on els hi posen més fàcil”. I això, ha afirmat, hauria de “ruboritzar” Gallardo. López ha lamentat, recordant les dades donades pel mateix ministre en una compareixença del passat octubre que obrir una empresa pot costar fins a 240 dies. I això, ha lamentat, no ha millorat.

Des de Presidència, però, Gallardo no s’ha mossegat la llengua. Ha afirmat que “no és cert que no s’hagi fet res”. Al contrari, ha afirmat que “ja no estem en aquells 240 dies”, per admetre posteriorment que “encara podem i hem de fer més”. El ministre ha avançat que, d’aquí a uns dies, compareixerà davant la comissió d’Economia del Consell General per donar dades. “I serà llavors que potser vostè s’ha de posar més vermell que la mascareta que porta”, ha etzibat.

Al llarg del debat, des del PS també s’ha defensat que cal “canviar la filosofia” d’aquests tràmits per apropar-la a la “general del món i d’aquells països que ho volen posar fàcil”. En línies generals, això vol dir que l’empresa es pugui posar en marxa de forma ràpida i que sigui posteriorment el govern de torn qui comprovi que es compleixen els requisits. “Si s’ha reunit amb persones de l’àmbit econòmic, sabrà que tothom es queixa de la lentitud i que cal un canvi de filosofia que no sembla que aquest govern estigui disposat a assumir”, ha comentat López.

Gallardo li ha respost que “estem treballant i hem tingut un diàleg freqüent amb molts sectors”. També ha recordat que la filosofia esgrimida per López concorda perfectament amb la seva ideologia. “Sóc liberal”, ha recordat.

Etiquetes

Comentaris

Trending