Piulades arriscades

El Tribunal de Corts condemna un treballador del comú d’Andorra la Vella per comentaris calumniosos que va publicar a Twitter contra el seu superior

No controlar-se a l’hora d’escriure a les xarxes socials ha costat un bon ensurt a un home, treballador del comú d’Andorra la Vella. Estava tan enfadat amb el seu superior que va decidir criticar-lo a Twitter. Es va passar de frenada i va acabar denunciat per calúmnies. Ara ha estat condemnat a tres mesos de presó, condicionals, això sí.

Al judici, malgrat la falta de memòria del processat –“no me’n recordo”, va indicar en diferents ocasions en ser preguntat per les publicacions-, va quedar clar que la seva relació amb el cap no era gens bona. Cert, prèviament se li havien obert expedients per divulgació d’informació confidencial, també a les xarxes, processos que, però, van quedar arxivats.

Més mala sort ha tingut amb les altres publicacions. En ella parlava de suposats tractes de favor comesos pel seu superior. El cap el va denunciar i tot va acabar a Tribunal de Corts. Ara fa uns mesos va ser jutjat. El fiscal reclamava una pena de deu mesos condicionals, ja que entenia que s’havia comès un delicte de calúmnies amb publicitat.

En la seva al·locució, l’advocat de la defensa, en canvi, reclamava una pena menor. Admetia que les piulades de la polèmica existien, però que aquestes “no fan referència al superior”.

Ara, el Tribunal de Corts ha donat a conèixer la sentència. Considera culpable el processat, però tot just imposa una pena de tres mesos condicionals. El que no haurà de fer és pagar cap indemnització, ja que es considera “extingida la responsabilitat civil”.  

Comentaris (9)

Trending