El pitjor client a qui passar una factura amb itinerància

Un advocat balear ha guanyat el judici contra Vodafone, que li haurà de tornar bona part de la factura superior a 20.000 euros que li va voler cobrar per una connexió a internet amb el telèfon mòbil a Andorra

Comentaris

La justícia espanyola ha ordenat la companyia Vodafone a anul·lar la factura que havia cobrat a un turista que, durant la seva estada a Andorra, es va connectar amb el seu telèfon mòbil a internet per error. L’import total ascendia a més de 20.000 euros. L’home va portar el cas a la justícia que li ha acabat donant la raó i condemnant l’empresa, que també haurà de fer-se càrrec de les cotes judicials.

En aquest cas, es pot dir que Vodafone va topar amb el client menys adequat per intentar cobrar-li una factura tan desproporcionada. Es tractava d’un advocat mallorquí, Óscar Navarro. En el seu cas va optar per recórrer a la justícia davant una actuació que no considerava correcta. I aquesta li ha donat la raó.

Tot arrenca del gener de l’any passat. Navarro va viatjar a Andorra de vacances. Va venir per practicar esquí i, al seu hotel, es va connectar a internet amb el seu mòbil. Durant tot just tres minuts. Pensava que ho estava fent via el wifi de l’establiment, però no era així. Havia fallat i, per tant, el telèfon va fer servir la itinerància.

Va arribar a consumir fins a un gigabyte de dades, sense que, en cap moment, la companyia li enviés cap missatge d’advertència del cost que això podia suposar ni de les tarifes que aplica per connectar-se a internet des del Principat. Res de res. La sorpresa, de fet, no la va tenir fins que va rebre la factura.

L’import total va ser de 20.380 euros. Quan la va veure, va pensar que es tractava d’un error i va posar-se en contacte amb el servei d’atenció al client. Va ser allà quan va ser conscient que, efectivament, s’havia connectat des d’Andorra i que se li havia aplicat la tarifa corresponent. Tot i els intents per negociar, la companyia es va tancar en banda i, al final, va optar per portar l’assumpte a la justícia.

En seu judicial, la jutgessa balear Margalida Victòria Crespi ha decidit al seu favor. Considera que la companyia telefònica no va actuar correctament. Per això, l’ha condemnat a retornar 20.046 euros al client, a banda de fer-se càrrec de les costes del procediment. L’empresa ha optat per no presentar recurs, segons ha explicat el mateix advocat guanyador del litigi.

Etiquetes

Comentaris

Trending