La pilota torna a rodar... també a Amman

La Barça Academy de Jordània, dirigida per l’andorrà Àlex Roca, ha tornat als entrenaments aquesta setmana un cop assolida la nova normalitat al país

La normalitat (o la nova normalitat com sembla que es prefereix dir) ha arribat a Andorra i als països de l’entorn, un cop superat el pitjor de la crisi sanitària provocada pel coronavirus. I també a Jordània, on l’andorrà Àlex Roca ha vist com la pilota torna a rodar a la Barça Academy d’Amman. L’escola de futbol s’ha tornat a posar en marxa un cop finalitzat el confinament, fet que l’omple d’alegria tot i que, també, admet que té ganes que arribin les vacances per poder retrobar-se amb familiars i amics al Principat.

En línies generals, Roca considera que a Jordània s’ha fet una bona gestió de la pandèmia. Remarca que, xifres oficials a la mà, el nombre de casos queda al voltant del miler i una desena de morts, tot considerant que es tracta d’un país amb nou milió d’habitants. Això gràcies a regles molt estrictes, que fins i tot podien comportar, en cas d’incompliment, la presó. Ara, la situació ha millorat i “tot just es manté un toc de queda a partir de les dotze de la nit, però la resta és molt normal”. Això sí, com a Andorra, toca “fer servir mascaretes i guants”.

Explica que "tot és més complicat" a l'hora de preparar els entrenaments, però té clar que és molt gratificant tornar a jugar a futbol

Aquesta normalitat s’ha traduït en el retorn de l’activitat dels centres esportius, inclosa la Barça Academy de la qual és el director. “A inicis de mes es van obrir els entrenaments. Nosaltres, en treballar en un complex que és una escola hem trigat una mica més”, indica. Dimarts, la pilota va tornar a rodar a les instal·lacions blaugranes d’Amman.

“Tot és més complicat ara”, admet Roca, que recorda que “hi ha protocols molt estrictes” i, per tant, “hem de seguir-los, garantir que tothom els respecti”. Toca, doncs, fer una tasca doble: “formar els nous entrenador amb la nostra metodologia i amb les mesures”. Tot i això, té clar que “ és gratificant veure com la pilota torna a rodar”. I és que “després de tot el que ha passat, ara ens queda un mes i mig d’acadèmia, quan fa unes setmanes no teníem segur res”. .

És tot un premi després de mesos complicats. “Els he passat amb la incertesa d’estar lluny de casa, de tenir el país tancat, de no saber quan tornaria a la normalitat. Ha estat un aprenentatge de vida, de controlar les emocions i el temps”, explica Roca, que no amaga el “neguit” amb el qual seguia les informacions d’Espanya i Andorra on “tinc molta gent estimada”.

Justament, el director de la Barça Academy d’Amman admet que té “ganes de tornar” per poder “veure amics i família”. Li tocarà, però, esperar a finals de juliol però no amaga una certa impaciència per fer-ho després d’un confinament que “mentalment, provoca una fatiga forta”. Abans, però, hi ha unes quantes setmanes d’entrenaments on podrà tornar a gaudir i fer gaudir als joves futbolistes jordans de la passió de la pilota.

Etiquetes

Comentaris

Trending