Perspectives paisatgístiques amateurs al Carmen Thyssen

Els alumnes de l’Escola d’Art d’Andorra la Vella exposaran 40 peces al museu, que són una interpretació de les obres de la mostra ‘Talents. Denominació d’Origen’

L’exposició que actualment mostra el Museu Carmen Thyssen, ‘Talents. Denominació d’Origen’ recull un conjunt d’obres de finals del segle XIX i princis del segle XX. Totes elles amb paisatges propis de l’època, amb mirades bucòliques i idealistes. Des de l’Escola d’Art d’Andorra la Vella, amb la seva responsable, Neus Mola, al capdavant, es va plantejar com serien aquestes imatges avui en dia. I aquí va néixer el repte per als seus alumnes, fer una reinterpretació del món i la seva situació actual. “Hem volgut representar les agressions a què està subjecte el paisatge actualment”, ha apuntat Mola.

Les obres extretes del projecte ‘Paisatge en risc’ es podran veure al museu fins al 9 de gener, el mateix dia que acaba ‘Talents’. D’aquesta manera, el centre d’art tindrà dues exposicions al mateix temps, que parlen del mateix, però que són força contraposades. “Amb aquesta sinergia creada, els dos equips han treballat per unir el tema de la mostra d’aquest any amb què s’ha creat a l’Escola d’Art, així es dóna una visió diferent a la dels artistes consolidats”, ha explicat la ministra de Cultura i Esport, Sílvia Riva.

L’exposició és molt variada a nivell tècnic, els alumnes han utilitzat dibuix, escultura amb fang, fotografia, treballs amb esmalts i molts altres materials per tal de plasmar les seves idees. “El gran potencial que té la mostra és la mirada incisiva de cada artista, tots ells denuncien les actuacions de la societat i com es malmet el medi ambient”, ha apuntat Mola. D’aquesta manera, es poden veure mascaretes dintre d’ampolles, imatges de brutícia, quadres que representen la realitat actual, totes elles formant un conjunt artístic lluny de l’homogeneïtat.

El gran repte per a aquests artistes ha sigut la seva poca experiència. Tots els alumnes de l’Escola d’Art són amateurs, però aquí ha residit, com ha expressat Mola, “la gran sorpresa”. El projecte conjunt va començar al setembre, amb únicament dos mesos de treball, però tenir un tema únic per tots i saber que les seves obres estarien exposades a un dels museus referents del país ha sigut “una gran motivació” per ells. D’aquestes 40 obres, nou pertanyen a joves d’entre 13 i 16 anys que formen part del Punt Jove, “i que tenen una gran sensibilitat”, ha afirmat Mola.

Des del museu asseguren que estan molt interessats a continuar treballant en aquesta línia, en demostrar que, a les seves parets, tothom té cabuda. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, present a la inauguració, ha volgut destacar que aquests projectes “són molt gratificants”. Marsol ha apuntat també que “la nostra Escola d’Art és modesta, amateur, però té molta força”. I així es demostrarà fins al 9 de gener al Carmen Thyssen.

Etiquetes

Comentaris

Trending