Els perills de l’alcohol

Una parella justifica per l’excessiva ingesta d’alcohol el comportament que van tenir davant una patrulla de policia, en un judici que s’ha d’ajornar per poder escoltar un agent, testimoni clau, que no ha pogut presentar-se a la vista

L’alcohol comporta un cert perill. Almenys així ho va comprovar una parella el desembre del 2018. L’eufòria etílica amb què sortien d’un local d’oci els va fer cantar en plena matinada. I quan una patrulla de policia els va demanar que paressin, la cosa va degenerar fins a la seva detenció. Aquest dimecres tots dos seien a la banqueta acusats de lesions, injúries i amenaces. La vista, però, s’ha hagut de suspendre a l’espera d’un testimoni clau: un dels agents, que no ha pogut presentar-se.

Els fets es remunten a una nit de desembre del 2018. Tots dos van anar a un local d’oci de la capital i, ja a altes hores de la matinada, tornaven a casa. Ho feien, han admès, de forma incorrecta: cantant en veu alta. Una patrulla del cos ja els va fer una primera advertència. No li van fer gaire cas, tot argumentant que no entenien el català.

La fiscalia demana 14 i 12 mesos de presó condicional per als dos processats, pels delictes de lesions, injuries, resistències i amenaces

Ja més endavant, prop de la zona de l’antiga plaça de braus, se’ls va tornar a interceptar. I allà tot es va desencadenar. Uns fets pels quals l’acusat ha admès sentir “vergonya”. No els ha negat. Més aviat ha apuntat que no els recordava, tot i que no ha tingut cap problema a acceptar el que es podia veure als diferents vídeos de l’actuació policial.

Primer, es van negar a donar el carnet d’identitat als policies. Després, també se’ls va insultar i es va voler gravar-los amb el mòbil. Sí que ha negat, però, que la cançó que interpretaven, amb una estrofa ben peculiar –“sois unos reyes bastardos”- anés cap als agents en particular o el cos en general. Fos per qui fos, la tensió va anar en augment -“som en un país de feixistes” també es va escoltar- i es va acabar detenint tots dos.

No va ser fàcil. Fins i tot, forcejant, un dels agents es va fer mal a una mà. Per això, un dels delictes que s’imputa als dos processats és el de lesions. També se’ls acusa d’amenaces. Justament, l’agent que, presumptament, les va rebre estava citat a declarar, però no ha comparegut. Segons s’ha explicat, està de vacances i, malgrat els intents d’un dels policies presents a la vista, no se l’ha pogut trobar. Vista la situació i la importància del testimoni, s’ha optat per suspendre uns dies la vista, a l’espera que pugui assistir a l’interrogatori.

Pel que fa a les penses demanades, la fiscalia entén que els dos acusats són responsables de diferents delictes. Un, el ja esmentat, el de lesions. Els altres, amenaces, resistència i injúries. Per això, demana 14 i 12 mesos de presó condicional per als processats. Tots dos, per cert, han lamentat el seu comportament que, han justificat, va ser provocat per l’excessiva ingesta d’alcohol. “Tot va ser un error, que no hauria comès si no hagués begut”, ha explicat l’home.

Comentaris

Trending