La pandèmia, excusa de mal pagador?

Una dona condemnada a satisfer una important indemnització després de ser considerada culpable d’un delicte d’apropiació indeguda al•lega que la crisi provocada pel coronavirus no li permet satisfer el deute i demana que no se la faci ingressar a presó

El coronavirus. Aquesta és el motiu (o excusa segons la fiscalia) que ha esgrimit l’advocada d’una dona condemnada per apropiació indeguda per justificar que no pugui retornar els diners que va agafar de forma il·legal. Davant el Tribunal Superior, la lletrada ha posat en relleu a causa de la crisi provocada per la pandèmia la seva clienta no té capacitat immediata per fer front el deute. De fet, no es va presentar a la vista. La causa? Estat a un hospital d’Espanya intubada mecànicament.

En el seu dia, la dona va ser condemnada per Corts per haver agafat diners de la caixa d’una immobiliària que portava conjuntament amb dues amigues. La pena de presó imposada va ser condicional, però es convertiria en ferma si no complia amb el retorn dels diners, uns 30.000 euros. Han anat passant els mesos i la processada no ha pagat, fet que va provocar que es dictés que havia d’ingressar al centre penitenciari.

Aquesta decisió és la que el Superior haurà de validar o revocar, després del recurs d’apel·lació presentat per la dona. La seva advocada ha argumentat que la situació econòmica provocada per la pandèmia fa impossible que pugui afrontar l’abonament immediat del deute. “Ha hagut de tancar el negoci”, ha explicat. A banda, segons va assegurar, si la clienta no va poder estar present a la vista és perquè “es troba a l’hospital i intubada”. Així, ha indicat, “és impossible que pugui satisfer aquests diners en aquestes condicions”.

A la petició s’han oposat tant la fiscalia com l’acusació particular, que defensa a les dues antigues sòcies de l’acusada. Per al ministeri públic, els arguments de la dona no deixen de ser, mai millor dit, excuses de mal pagador. “No podem culpar a la pandèmia de la manifesta falta de voluntat de complir amb la pena imposada”, ha remarcat. A la seva postura s’ha sumat l’advocada de les perjudicades que ha recordat que “fa més de deu anys que no fa cap acte que demostri que vol pagar”.

 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending