Open Arms, el nou blanc de les ires del numismàtic ‘trampós’

Rubén Pulido, condemnat a Andorra per calúmnies arran de l’afer dels euros i acusat d’estafa per FACUA, insulta el fundador de l’ONG, Òscar Camps, a través de Twitter i el qualifica de “voltor”L’empresari es va presentar a les llistes de VOX a Sevilla a les generals espanyoles de l’abril (número 2) i del mes passat (segon suplent)

Durant mesos i mesos va ser un autèntic maldecap pel Govern, especialment pel llavors ministre de Finances, Jordi Cinca. Rubén Pulido, llavors numismàtic i propietari de l’empresa Pulifil –ja tancada-, va criticar durament i a tots els llocs on va poder el, per altra banda controvertit, procés d’encunyament i distribució de les primeres edicions dels euros andorrans. Les seves acusacions el van acabar duent a la banqueta dels acusats on la Batllia el va condemnar a cinc mesos per un delicte menor de calúmnies  a funcionaris públics. Ara, el polèmic personatge, vinculat els darrers temps al partit d’ultradreta VOX, ha trobat un nou blanc de les seves ires i diatribes: Óscar Camps i la seva ONG, Open Arms.

Pulido  fa mesos que pertany a la formació, de la qual és secretari de Premsa i Comunicació i amb què es va presentar, el passat abril, a les eleccions generals espanyoles, com a número 2 de la circumscripció de Sevilla. Ja a les del 10 de novembre també hi figurava a les llistes, tot i que com a segon suplent. I, pel que sembla, manté la seva forma d’atacar aquells amb els que no comparteix la forma de fer, sigui per com s’encunyen euros, sigui per si es rescaten immigrants al mar. El seu nou blanc ha estat, en aquesta ocasió, l’ONG Open Arms i el seu fundador i màxim responsable, Òscar Camps, a qui ha atacat a Twitter i ha arribat a qualificar de “voltor”.

Tot va originar-se en una piulada de Camps, que compartia la informació sobre la mort de gairebé 60 immigrants en una pastera que intentava arribar a les illes Canàries, la setmana passada. El fundador de l’ONG, que centra la seva activitat en rescatar, justament, persones a la Mediterrània, va apuntar que “moren i moren i tornen a morir” i va criticar que “segons alguns polítics, si els rescates abans de la tragèdia, generes efecte crida”. La pulla cap a VOX anava al final del missatge: “segons altres, els morts no ens mengen el pa”.

Aquesta darrera frase era una clara referència a un ‘meme’ que ha fet viral els darrers mesos que recollirien les suposades declaracions d’un candidat del partit d’ultradreta a Algeciras, Antonio Gallardo, on afirmava que “els immigrants ens roben el pa”. La frase, com a mínim, és curiosa, tenint en compte que s’atribueix a un polític  que, queda clar pel seu estat físic, que no passa gana.

Pulido, que a banda de la condemna a Andorra, també es va trobar en el seu immers en acusacions per part de FACUA, l’organització de consumidors espanyola, d’haver estafat nombrosos clients de la seva numismàtica, va captar ràpidament la indirecta i no va dubtar a agafar el mòbil per contestar Camps. “Que Óscar Camps digui rescats a les seves recollides, que digui tragèdia als seus acords amb les màfies i que es digni a mirar cap a un altre costat amb la mateixa demagògia de sempre, diu molt de la classe de persona que és”, va piular el polític ultradretà, que acaba el missatge afirmant que “el voltor mai reconeixerà que parpellejava”.

La diatriba ha estat recollida per diferents mitjans digitals espanyols. Molts d’ells no s’estan de remarcar el poc tacte que té en la seva resposta una persona responsable de comunicació d’un partit polític. A més, recorden el fet que va ser condemnat a Andorra per calúmnies i les acusacions d’estafa per part de FACUA.

Rubén Pulido observant un dels estoigs d'euros andorrans.

Relacionat

De numismàtic ‘trampós’ a ‘víctima’ d’ultradreta 

Comentaris

Trending