L’octava edició de la Micro First Lego League, cap al Sant Ermengol

L’equip ‘Nid a’ ha estat el guanyador del joc del robot, la categoria absoluta que ha valorat el conjunt del projecte, i que els permetrà escalar en les competicions i participar a la cita espanyola

La sala del Prat del Roure s’ha convertit aquest dimecres en un centre tecnològic. Fins a 96 nois i noies de sis centres educatius s’han reunit per participar en la Micro First Lego League, que promou les disciplines científiques entres els joves, així com el treball en equip i la conscienciació sobre certes problemàtiques. La tasca dels alumnes ha girat al voltant d’aconseguir un transport més ràpid, fiable i sostenible. Ha estat l’equip ‘Nid a’, del col·legi Sant Ermengol, qui ha aconseguit la categoria ‘joc del robot’, que els permetrà participar a la cita espanyola, i escalar dintre de la competició.

La Lego League és una cita perfecta per promoure valors entre l’alumnat, però també per fomentar la idea d’una tecnologia divertida, entretinguda i interessant. Després de vuit edicions, el director general d’Andorra Telecom, Jordi Nadal, assegura que ja es té el punt de mira en la novena. “Els alumnes, i també els professors, estan molt implicats, l’interès va creixent cada any i la tasca que hi ha al darrere és molt gran, també l’aspecte més competitiu els motiva”, ha explicat. Durant els darrers mesos, a tots els centres que han presentat projecte aquest dimecres s’ha treballat amb gana per aconseguir la solució per al repte que s’imposava. Nadal assegura que s’han arribat a moltes conclusions, “hi ha idees que són més de futur, altres més senzilles i unes més pragmàtiques”.

Per tal de poder declarar un guanyador d’entre tots els equips que hi ha participat, Nadal ha puntualitzat que el jurat ha valorat, sobretot “la creativitat, l’impacte al medi ambient i el detall i el grau en què s’ha treballat el projecte”. Sembla que la proposta presentada pel grup ‘Nid a’ ha reunit totes aquestes característiques, i han estat els que han aconseguit el joc del robot, després de totes les fases que s’han hagut de completar. El guardó els ha arribat de la mà de la ministra d’Educació, Ester Vilarrubla, que ha destacat la importància de la trobada en un parlament anterior.

Aquest grup, però, no ha estat l’únic en rebre reconeixement. Com bé ha explicat Nadal, són diversos els valors que es busquen potenciar en aquesta competició, més enllà de tenir una proposta tecnològica innovadora. D’aquesta manera, el grup ‘Dodeka’, de l’escola andorrana d’Encamp, han rebut el premi al projecte valors, que destaca la bona sintonia entre els companys. En aquest sentit, Nadal ha volgut destacar que “la comunicació dintre de tots els grups ha estat extraordinària”. D’altra banda, l’equip ’29 Doraemons’ ha rebut el guardó al projecte científic, que ha destacat la seva presentació i la qualitat del projecte.


Etiquetes

Comentaris

Trending