Obres a mig fer

El sector de la construcció a Sant Julià de Lòria viu una situació curiosa entre els treballs que van a tot ritme, els que ho fan lentament, i els que estan aturats

Comentaris

El sector de la construcció a Sant Julià de Lòria viu una situació curiosa i no és, precisament per l'encariment dels materials. Mentre hi ha obres que van a tot ritme com la del R15 a l'avinguda Rocafort o la de l'Epizen a la carretera d'Espanya, n'hi ha altres que estan aturades (antic hotel Bonavista o una construcció al carrer Enric Marfany), o que avancen a mig gas com és el cas d'un edifici de l'avinguda Verge de Canòlich, a la sortida del poble en sentit Andorra la Vella.

Les obres públiques o privades sovintejen a Sant Julià de Lòria. De les primeres destaquen l'anomenat Espai Rocacorba a les Arades o el Pujador dels Fontanals del Pui. Entre les segones hi ha dos nous centres comercials com l'Epizen (antic Punt de Trobada) o el complex R15 que inclou botigues i pisos. Amb més o menys velocitat, tots avancen. N'hi ha d'altres que estan aturats o que van pujant molt lentament. El motiu és, en aquest cas, que les empreses tenen més treballs i s'ho van combinant. Els canvis de propietari o problemes amb les constructores són les causes de les obres aturades.

Per mitjà de les xarxes socials, s'ha fer esment al cas de l'antic hotel Bonavista, situat a la carretera de la Rabassa i que està amb els treballs aturats. L'hotel es va tancar fa anys i va ser adquirit per un privat per a construir-hi apartaments.  El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha contestat també per twitter que "poca cosa hi podem fer. Té permís d'obres vigent i és propietat privada. No treu, però, que des del comú ho seguim de prop per vetllar per la seguretat dels vianants". A tot això cal afegir que hi ha diversos edificis de grans dimensions en venda com els de dues antigues fàbriques de tabac.

La situació que viu el sector de la construcció ha fet que el comú adopti algunes solucions en previsió que els materials arribin més tard. Així hi ha obres com les del parc infantil del Prat Gran que no s'iniciaran fins o tenir totes les instal·lacions com poden ser els gronxadors o el tobogans. 

Comentaris (4)

Trending