El ‘multacotxe’

El servei de circulació del comú d’Andorra la Vella posa en fase de proves un vehicle que podrà sancionar a partir de la lectura de les matrícules dels automòbils estacionats en zones de pagament

Pot multar sobre quatre rodes. En marxa. És la feina del ‘multacotxe’, un vehicle equipat amb unes càmeres en la seva part superior que és capaç de llegir les plaques de matrícula. No és cap novetat mundial. A Barcelona fa anys que usen aquest dispositiu. El servei de circulació del comú d’Andorra la Vella té en fase de proves un vehicle que es convertirà en un gran suport per als agents a l’hora de gestionar les zones d’aparcament.

Per sancionar estrictament, no caldrà la presència del personal més enllà del conductor del vehicle. Els agents, això sí, hauran de col·locar les constatacions d’infracció als parabrises dels automòbils que no hagin abonat correctament el cost de l’estacionament. O que hagin superat el límit horari pagat. Si vostès han estacionat en alguna de les zones d’aparcament limitat equipades amb els nous parquímetres sabran que ara l’aparell sol·licita el número de matrícula del seu cotxe.

Aquesta és la base, el número introduït, que permet fer les lectures de plaques -només que hi hagi un pam de separació entre cotxe i cotxe- i les comprovacions escaients a les càmeres amb les quals va equipat el vehicle en qüestió. Formalment no està operatiu perquè encara queda instal·lar alguns elements més al vehicle. Però més aviat que tard serà en tota regla un ‘agent’ més del servei de circulació de la capital, que és el primer que introdueix aquesta ‘eina’ al control de zones d’estacionament.

La deguda combinació del maquinari i el programari permeten al nou mecanisme de què es dota el servei comunal d’Andorra la Vella produir uns llistats que apareixen a les PDA -les tauletes electròniques que porten els agents- i que els indiquen quins cotxes han incomplert i en quin lloc estan estacionats. La multa la produeix el dispositiu amb què està equipat el cotxe. L’agent col·loca el ‘paperet’ a lloc.

Comentaris (23)

Trending