Mudances per la ‘Roca’

El nou centre comercial al Fener implicarà la desaparició de les actuals botiguesAlgunes tancaran definitivament, altres es traslladaran o aniran al nou recinte

Les botigues de l’aparcament del Fener,  d’Andorra la Vella estan a punt d’abaixar la persiana. En el seu lloc s’ubicarà un nou centre comercial a l’estil de la Roca Village.  Algunes han optat per tancar definitivament,  d’altres es traslladen i alguna pot incorporar-se al nou projecte i de fet tenen prioritat.  Hi ha botigues de sabates, de roba, de roba interior, d’articles esportius, de cascos de moto i de restauració.

Es combinen les botigues del petit negoci amb les de cadenes amb diverses tendes. Una cosa, però, els uneix a tot els que continuaran dedicats al comerç i és la incertesa del canvi.  “Sempre ha estat una zona que ha tingut més client del país que no de fora per la facilitat de disposar d’un gran aparcament i hi ha hagut molta rotació de negoci”, afirma una dependenta d’un dels negocis amb més anys al Fener. Confia que el nou concepte que han dissenyat els propietaris del terreny revitalitzi la zona, una cosa que planteja dubtes entre el personal d’una altra botiga. “No sabem si és positiu que hi hagi dos centres com l’Illa Carlemany i aquest tan a prop”.

L’obertura del complex de l’avinguda Carlemany i la conversió en zona de vianants de la via es va notar en un descens en el volum de vendes.

 Pels comerciants, l’obertura del complex de l’avinguda Carlemany i la conversió en zona de vianants de la via es va notar en un descens en el volum de vendes. El nou centre serà ampli, lluminós, amb edificis baixos, carrers per passejar, amb moltes places d’aparcament subterrànies i amb la possibilitat que hi vagi l’Híper Andorra. Mentrestant, es poden veure  cartells de liquidació total per tancament o per trasllat. Una de les botigues, de roba interior, se’n va a l’avinguda Carlemany.

Els propietaris van presentar l’octubre de l’any passat una sol·licitud d’aprovació del projecte de pla parcial de la unitat d’actuació en què es preveu alçar el complex. La sol·licitud va rebre l’informe favorable dels ministeris competents i també del comú d’Andorra la Vella, que ha obtingut una parcel·la de més de 1.600 metres quadrats com es va informar en la sessió del passat 26 de setembre.

 El pla parcial es va posar en exposició pública durant un període de vint dies en el transcurs dels quals es van poder formular al·legacions i observacions. Un cop aprovat, la propietat de la parcel·la podrà urbanitzar la zona, el pas previ a l’inici de la construcció del centre. Aquesta és esperada amb dubtes pels comerciants de l’altra vorera del carrer de Na Maria Pla i de la part més pròxima de Riberaygua i Travesseres. Sobretot perquè ja van viure l’intent frustat de ‘The Cloud’. “Esperem que es faci i que aporti dinamisme a la zona”, explica la propietària d’una pastisseria perquè com a les botigues del Fener treballa principalment amb el client del país.

Si fa anys, una esllavissada va colgar el pobler del Fener, una ‘roca’ pot donar un nou impuls a la zona, no sense una certa tristesa per part dels que han de marxar.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending