Mortés adjudica a Mortés

El comú d’Ordino contracta l’empresa de la qual és soci el cònsol per netejar els vidres de l’escola bressol per 1.446 eurosEl polític assegura que té ordres donades que Avança no es presenti als concursos ordinencs “per ètica” però aquest cop hi va haver un descuit

Per molt que sigui un formalisme, un tràmit, i que la quantitat siguin 1.446,90 euros, hi ha coses que fan mal d’ulls. El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, signa l’edicte pel qual la junta de govern comunal adjudica a Avança grup -una empresa de la qual n’és soci- els treballs de neteja dels vidres de l’escola bressol ‘La Baldufa’. Mortés no és el primer cònsol empresari d’Ordino ni el comú ordinenc no és la primera vegada que contracta els serveis d’una empresa d’un mandatari comunal. En altres mandats també ha passat.

L’adjudicació definitiva via concurs ordinari convocat a l’inici de l’abril va ser acordada per la junta de govern del comú ordinenc el 28 de maig passat. L’edicte signat per Mortés ha aparegut aquesta setmana al BOPA i ha generat, més que no pas indignació -la quantitat és la que és-, certa perplexitat. Sorpresa. No positiva, és clar. Però sense fer un crit al cel eixordador. El procediment és legal. Segurament tan transparent com haurien de quedar els vidres de la guarderia una vegada passin per les mans dels professionals d’Avança. Però les fonts consultades han tornat a remarcar allò de l’ètica i de l’estètica.

El procés és legal però fa mal d’ulls també per la ‘pobra’ quantitat del contracte; el sector no ha rebut cap queixa i diu que la manca de personal dificulta trobar candidats per a Ordino

De fet, el propi cònsol ordinenc, consultat per l’Altaveu, ha afirmat que té donades instruccions a l’empresa perquè no es presenti als concursos convocats pel comú d’Ordino. “La meva empresa ho té prohibit. Evidentment que es podria presentar perquè no hi ha cap incompatibilitat, però és per un tema ètic”. Mortés assegura, però, que aquest cop l’ordre es va passar per alt per un descuit i que una vegada en el procés, el concurs va tirar endavant. “L’edicte és un acte de tràmit, la decisió la va adoptar la junta de govern”, ha precisat.

Les fonts del sector de les empreses de neteja consultades han assegurat que l’adjudicació no ha comportat cap queixa. I han recordat que és legal malgrat que han reconegut que “bonic no ho és”. Certament, la qüestió ha sortit a la palestra i ha estat comentada. Però sense donar-hi més voltes. Per què? Per què, segons les fonts, totes les empreses van curtes de personal i assumir feines a Ordino no sempre és plat de bon gust. En fi, el cònsol farà els vidres de la guarderia i tot queda a casa.

Etiquetes

Comentaris

Trending