Miquel Aleix ‘regateja’ l’heliport

El candidat demòcrata esquiva la discussió per la instal•lació a Tresoles, que els altres aspirants centren més en dirimir qui es va posicionar abans en contraJordi Rubia puja fort en la subhasta de la problemàtica de l’habitatge: Terceravia assegura que farà fins a 100 pisos socials

I s’ha acabat. Escaldes-Engordany va posar fi a la llista de debats televisius d’aquestes comunals. Sí, algú pot dir que aquest divendres queda el de la Massana, però aquest, per falta d’aspirants, quedarà convertit en un monòleg amb Olga Molné. Els quatre candidats a succeir Trini Marín van esgotar les forces que encara els hi poden restar després de dotze dies de campanya en l’últim esforç per convèncer els electors. A Miquel Aleix li ha tocat resistir les escomeses de Rosa Gili, Higini Martínez-Illescas i Jordi Rubia, en un intercanvi de cops dialèctic sense excessives estridències i que ha tingut la inversió dels darrers mandats, l’habitatge o l’heliport com a principals punts de divergència. Sobre aquest darrer punt, per cert, Aleix ha fet un regat impressionant, demostrant que gaire no li interessava que se’n parles.

Ha trigat a sortir un dels temes estrella de la campanya: l’heliport. Fins al tercer bloc. De debat, de fet, no hi ha hagut gaire. Tots els qui han parlat han deixat clar que no el volen a Tresoles. De fet, la pugna ha estat més per qui s’hi va oposar abans. Gili, Rubia i Martínez-Illescas han volgut defensar que van ser els primers. Del tema, però, ha fugit d’estudi Aleix –l’home amb les ulleres Guadiana (apareixien i desapareixien segons avançava el debat), que quan li han passat el torn, ha optat per regatejar-lo i parlar de la part alta i de com reactivar-la. Un retall que ni Pelé.

Rubia ha estat l’encarregat d’obrir el debat i ho ha fet amb una proposta que no és clar fins a quin punt quadrava en la part econòmica del programa. Amb la vista més estona posada en el paper que no pas a la càmera (la localització seria del 95%) ha fet una classe d’art parlant de Subirachs i la Sagrada Família i acabant amb la Capella Sixtina.

Aleix, que s’ha apuntat durant bona part del debat a la tàctica Julián Lago (deixar moltes coses per a després tot i que aquí no hi havia publicitat), ha començat, però, traient pit del bon estat de les finances comunals. Massa pit, però, a l’entendre d’un dels seus rivals. Martínez-Illescas, ja més conegut com a Higituber, -no ha dubtat a atacar-lo: “Quan es baixa el deute, s’ha de parlar de les inversions que es deixen de fer”. A aquesta crítica també s’hi ha sumat Gili: “Es vanaglòria dels pressupostos però trobo a faltar inversions”.

El candidat liberal ha semblat, per moments, aplicar la tàctica Dolsa: de l’atac a la proposta estrella. En aquest cas, el Palau de la Música i el Teatre. I, més tard, del cap de llista de X’Ordino també ha copiat una altra tàctica: les fotografies. En aquest cas, per presentar l’altre projecte estrella: la Fàbrica de Llums.

El bloc social s’ha obert amb una mena de subhasta. A veure qui oferia la millor solució a la crisi de l’habitatge. Que preocupa a tots ha quedat clar. I que cal fer pisos... socials, també. Gili ha defensat que es crearà un departament específic que, entre altres iniciatives, gestioni una borsa per posar en contacte propietaris i interessat a llogar. Aleix ha apuntat que cediran terrenys a Govern perquè pugui fer habitatge social mentre que Rubia i Martínez-Illescas entenen que els ha d’impulsar el comú. Des de Terceravia l’aposta és forta: 100 pisos i 5 plantes de pàrquing al costat del centre cultural de Fiter i Rossell. El que ha quedat clar, almenys escoltant l’avís gairebé dramàtic del cap de llista liberal, és que hi ha urgència: “He parlat amb gent a qui en cinc o sis mesos els fan fora de casa; potser, molts dels que avui anem a veure per demanar el vot d’aquí quatre anys no hi són a la parròquia”.

Amb la Vall del Madrid també hi ha hagut una coincidència: cal fer més. Afirmació complicada per a Aleix, a qui Gili i els altres aspirants li han recordat que, justament, la falta de feina a l’espai és atribuïble als seus. “Si no hi havia pressupost, és perquè no li han donat importància”, li ha etzibat Gili.

I amb els darrers comentaris sobre la vall, ha sonat la botzina final. La que posa fi a la llista de sis debats de cara als comicis de diumenge. Si han servit o no d’alguna cosa, només ho sabrà cada ciutadà que vagi a votar.

Comentaris (3)

Trending