“El millor està per arribar”

El xef del restaurant Ibaya premiat amb una estrella Michelin, Jordi Grau, afirma que és un guardó al treball en equip

Comentaris

El restaurant Ibaya de l'hotel Hermitage de Soldeu, amb una proposta culinària dissenyada per Francis Paniego i executada per Jordi Grau, llueix la seva estrella Michelin en reconeixement a una proposta que combina "tradició i innovació, simbiosi de les cuines andorrana i de la Rioja". L'únic restaurant andorrà distingit amb aquest guardó havia estat l'Aquarius de Caldea amb Christian Zanchetta entre els anys 2004 i el 2009.

Jordi Grau paeix la ressaca de l'estrella atenent múltiples trucades telefòniques, responent a les peticions dels clients que es volen fotografiar amb ell però, sobretot, tocant de peus a terra. Diu que "és un moment dolç" i no es deixa emportar per l'eufòria. "Hem de pensar en la temporada i en els projectes que tenim". Creu que el millor encara està per arribar i opina que l'estrella "confirma la solidesa del projecte". Michelin premia al xef tot i que subratlla que el mèrit és de l'equip. "És fonamental. Gràcies a l'equip hem pogut fer aquest somni realitat".

A banda de l'equip també vol destacar l'assessorament de Francis Paniego que ja compta amb quatre estrelles en total, dues el seu restaurant Echaurren de Ezcaray, La Rioja, una en el restaurant de l'hotel Marqués de Riscal i la quarta a l'Ibaya. "El seu paper ha estat clau per obtenir aquest reconeixement".

El cuiner es va reincorporar a Sport Hotel Hermitage & Spa l’octubre del 2019 

L'estrella suposa una gran responsabilitat per aquest cuiner. "No només per a mi, hi ha l'equip al darrere i una empresa i també com a símbol de pais". Jordi Grau de 30 anys es va reincorporar a Sport Hotel Hermitage & Spa l'octubre del 2019 havent passat anteriorment per restaurants com el ja tancat Tickets del Paral·lel de Barcelona d'Albert Adrià o el Lio d'Eivissa. En el restaurant Ibaya s'ofereixen dos menús degustació amb tradició i innovació amb una simbiosi de les cuines andorrana i de La Rioja que es pot degustar de dimarts a dissabte per a sopar i el cap de setmana també a l'hora de dinar. L'Ibaya va tornar a obrir les portes després del confinament, el 2 de juliol del 2020.

Les característiques són la cuina oberta, el fet que els clients no fan tot l'àpat a la mateixa taula, i l'explicació que fa el cap de cuina de tots els plats al mateix temps que prepara un aperitiu. El repte, amb l'estrella Michelin, és d'alçada com la del restaurant a 1.800 metres d'altitud i l'afronta amb optimisme. La d'algú que ara mateix té la paella pel mànec

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending