Marcant estil des de l’inici

L’FC Andorra lidera el rànquing de passades en curt després de la primera jornada de LaLiga Smartbank, amb cinc dels seus jugadors entre els que més en van completar, clara demostració del joc de toc tricolor

Ho havien advertit des de fa setmanes: el canvi de categoria no variaria la forma de jugar de l’FC Andorra. L’equip tricolor va apostar a Oviedo pel seu estil: possessió i toc. I això es va traduir en les estadístiques. Els d’Eder Sarabia van ser l’equip que més passades en curt van completar durant la primera jornada de lliga. I tres dels seus jugadors es troben entre els 20 que més en van fer.

Al Nuevo Tartiere, i segons les estadístiques de la web especialitzada Sofascore, l’Andorra va intentar fins a 651 passades. D’aquestes, 572 van ser encertades. És, de llarg, l’equip que més en va fer durant la primera jornada de LaLiga Smartbank. El segon en aquest rànquing és l’Eibar amb 423 reeixides de 498 provades. Ras i curt, els tricolors van fer 150 més que el segon conjunt.

Comparat amb el seu rival en el partit, l’Oviedo, la diferència encara és més abismal. Els asturians van completar només 267 passades d’un total de 346 intentades. És a dir, menys de la meitat.

Queda clar, doncs, que l’Andorra manté la ferma aposta per l’estil imposat des de fa moltes temporades i potenciat amb l’arribada d’Eder Sarabia a la banqueta. L’equip, tot i el salt de categoria, aposta de forma clara per tenir la possessió, per controlar la pilota i per no rifar-la. I, a banda, ho van fer en encert. Amb un 88% de passades correctes, el que suposa el percentatge més elevat dels 22 equips.

WhatsApp Image 2022 08 17 at 11.42.32 AM
Dades de passades de la primera jornada de lliga.

En canvi, va ser el conjunt que menys cops va recórrer a la passada en llarg. Només ho va provar 37 vegades. Cert, amb un percentatge d’encert baix: tot just un 40,5% (15). Al cantó contrari, es troba el Burgos, amb 84 desplaçaments llunyans.

Aquest model també es reflecteix en les estadístiques individuals. Fins a cinc jugadors tricolors s’han situat entre els 20 que més passades van comptabilitzar durant el primer partit del campionat. Marc Aguado en va completar 79 de 93, el mateix nombre que Kenneth Omeruo, del Leganés (aquest amb un percentatge d’encert inferior). En tercera posició, amb 78 de 85 hi ha Adri Vilanova. Novè és Diego Alende (68 de 77) mentre que Álex Petxarroman és el catorzè (53 de 68) i Martí Vilà el 18è (58 de 65).

El fet que quatre dels jugadors siguin defenses evidencia la clara aposta tricolor: jugar la pilota i no tirar-la en llarg des de ben endarrere. Un estil que l’any passat va funcionar i va ser clau en l’èxit de l’ascens. I que enguany, malgrat la nova categoria i les dificultats incrementades, no variarà. I, per ara, el resultat ha acompanyat.

Comentaris

Trending