La màgia de la mascareta

Melcior, Gaspar i Baltasar tornen als carrers del Principat amb desfilades lleugerament més discretes però amb una notable aglomeració de gent a l’avinguda Meritxell en el cas d’Andorra la Vella

​Els Mags d’Orient han fet acte de presència aquesta tarda-vespre en molts dels principals carrers de totes les parròquies del país. Això sí, Melcior, Gaspar, Baltasar i tot el seu seguici de col·laboradors, més discret que altres anys, no s’han descuidat la mascareta. És temps de pandèmia tot i que això no ha evitat algunes notables aglomeracions especialment a l’avinguda Meritxell en el cas d’Andorra la Vella, amb quatre carrosses i diversos grups d’animació per donar una mica més d’escalf i color a la nit més màgica de l’any.

Especialment màgica per als infants, que juntament amb els tres Reis d’Orient són els grans protagonistes de la nit. L’eix comercial d’Andorra la Vella, l’avinguda Meritxell, s’ha omplert de gom a gom en alguns trams per veure de tan a prop com fos possible els Mags. Acompanyats de diversos membres de la corporació, que feien tasques de guiatge i alhora de vigilància, les quatre carrosses han anat avançant entre música per la megafonia i els espectacles itinerants que s’intercalaven entre cadascun dels vehicles reials. A Escaldes, el recorregut era ‘secret’ amb sortida al Prat del Roure, tot i que l’objectiu de la Unió Pro-Turisme era mirar d’arribar a tants racons de la parròquia com fos possible.

Els Reis d’Orient han arribat, de fet, no únicament a tots els racons d’Escaldes, sinó a tots els punts del país. Els nens de totes les parròquies els han rebut en diverses cavalcades, com a Sant Julià de Lòria, on ha començat des de la plaça Francesc Cairat. A més, aquells que havien reservat cita, han pogut parlar amb Ses Majestats. També s’han passejat pels carrers de la Massana, fins a arribar a les Fontetes. Allà, han rebut de la mà dels cònsols la clau per obrir totes les llars de la parròquia. També els infants els han pogut saludar, sempre respectant les mesures de seguretat.

A tot arreu se’ls esperava amb il·lusió i moltes ganes, en una de les nits més especials per als més menuts. Tot i les mesures de seguretat, que han sigut moltes per evitar aglomeracions, aquest any s’han pogut celebrar totes les cavalcades. Amb mascareta, però amb molta màgia.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending