Els lladrucs martiritzadors del gos de l’hort

Veïns del carrer Mestre Xavier Plana, a Ciutat de Valls, denuncien la impossibilitat de resoldre els maldecaps que els genera un ca que, tot i estar cuidat, a la mínima que sent un soroll estant sol no para de bordar

Saben que la solució no és fàcil. Ho han intentat per diverses vies però no hi ha manera. Els lladrucs del gos de l’hort del davant, a la mínima que sent un soroll i no té companyonia, no para de bordar. L’hora tan hi fa, és clar. D’aquí el martiri. Més encara a l’estiu, quan si es tenen les finestres obertes, qualsevol matinada els lladrucs poden ser una ‘alarma’ inesperada i un trenca-son d’allò més emprenyador.

La queixa és de veïns del carrer Mestre Xavier Plana, especialment al final de tot, a la zona de Ciutat de Valls d’Andorra la Vella. Els propietaris d’uns horts que hi ha a la zona hi tenen un gos en un tancat. No és pot dir que l’animal no estigui cuidat perquè no és el cas. De fet, com que no està abandonat, els veïns que comencen a delirar amb els lladrucs de la bèstia no han pogut acudir als banders. No hi ha tema. També han arribat a intentar acudir a la policia per interposar una denúncia, però no és pas un cas de naturalesa penal. Doncs tampoc.

“A la mínima que sent un soroll, borda. Pot estar mitja hora, una hora callat. Però a la que sent alguna cosa, no ens estalviem cinc minuts de lladrucs o més. I al següent moviment, sant tornem-hi”

Però ells, hi ha moltes nits, no poden dormir pels lladrucs de l’animal, que a la que se sent sol i sent algun soroll que considera inapropiat comença a bordar com si li anés la vida. “Fa més d’un any que (els responsables de l’hort) tenen un gos de raça potencialment perillosa tancat. No és que estigui abandonat, però a excepció de quan es troba acompanyat, sempre està bordant a la mínima que sent algun soroll o sent algú que puja per les escales que donen accés al camí del Rec del Solà”, expliquen els veïns martiritzats.

El problema, apunten, s’incrementa per la nit “ja que com diem a la mínima que sent un soroll, borda. Pot estar mitja hora, una hora callat. Però a la que sent alguna cosa, no ens estalviem cinc minuts de lladrucs o més. I al següent moviment, sant tornem-hi. És un sense viure constant per als veïns, que ja no sabem que fer. I encara més aquest estiu, que hem passat molts dies amb totes les finestres obertes”. Han mirat de parlar amb el propietari de l’animal i amb la germana de dit amo. Però res. Les explicacions, els laments, les evidències del malestar no han donat el seu fruit.

Tampoc no han funcionat, s’ha dit ja, ni els requeriments a la policia ni als bombers. Per tant, no els queda gran cosa més, afirmen, que explicar la situació i que se sàpiga pel viacrucis que els toca passar. El martiri del gos de l’hort. En concret, protagonitzat pels lladrucs del gos tancat a l’hort.

Comentaris (20)

Trending