Lladres de tabac

La policia deté dos homes georgians i en controla dos més que haurien sostret diversos cartrons -als primers se’ls n’atribueix 54 amb cinc dies diferents- en diversos centre comercials del centre del país

Res de cosa aïllada. Els dos homes que dissabte van ser enxampats robant cartrons de tabac en un centre comercial de l’avinguda Meritxell eren tot uns professionals en la matèria. O això sembla. La policia els hi atribueix diversos furts comesos els darrers caps de setmana. Sempre en cap de setmana. Aprofitant l’increment de visitants al país per mirar de passar desapercebuts. Es calcula que de furt en furt, en diferents dies, haurien sostre 54 cartrons de tabac. Una caixa sencera, vaja. I els dos detinguts no van ser els únics controlats fent el pinxo amb tabac.

Ja feia dies que diversos establiments, grans, del centre del país havien anat comunicant la sostracció de cartrons de tabac. Dissabte a les 4 de la tarda més o menys, i després que els agents de seguretat del centre comercial en qüestió controlessin dos homes de nacionalitat georgiana i no residents de 27 i 30 anys la policia els va acabar detenint. Havien sostret cinc cartrons de tabac (per un valor de cos de 150,80 euros). La policia va atribuir a aquests dos homes sostraccions de tabac que s’havien fet anteriorment. De fet, se’ls considera membres d’una banda organitzada que, en aquest cas, furtaria tabac.

Hi ha denúncies corresponents als dies 22, 23 i 30 de maig i 6 de juny. En total, la policia els atribueix el robatori (jurídicament furt de mercaderia) de 54 cartrons de tabac valorats, de cost, en 1.670 euros. Els dos homes van ser posats a disposició judicial aquest diumenge i van ser condemnats per la via ràpida, imposant-los una mesura substitutòria d’expulsió. Se’ls va traslladar seguidament a la frontera franco-andorrana.

No han estat aquests dos els únics ciutadans georgians controlats aquest cap de setmana. Encara que és difícil de demostrar que formessin equip amb els detinguts dissabte, diumenge se’n van enxampar dos més. Però no se’ls va aconseguir atrapar amb cap cartró al damunt. I això que les alertes van arribar de dos centres comercials diferents. Propers entre ells però distints. Un de l’avinguda Meritxell (d’on haurien agafat 15 cartrons, suposadament) i un altre, on finalment van ser controlats (que no detinguts), de l’avinguda Tarragona.

Com que quan se’ls va controlar no duien ni una sola prova, ni un sol paquet de la suposada mercaderia furtada, la pròpia policia es va sotmetre a una contravenció penal que suposa el foragitament i una proposta d’incoació d’expulsió temporal.

Etiquetes

Comentaris

Trending