Lladre de perfums ‘perfumat’

La policia deté finalment l’home que els darrers mesos ha protagonitzat diversos incidents -com ara passejar per Prat de la Creu amb una pistola simulada- i que les darreres setmanes havia incrementat molt els seus furts de poca quantitat en perfumeries i botigues de tabac

Cert que, per ara, no entrarà a la presó. Mai ho ha fet. Quan no és que els seus comportaments anòmals són penalment poc rellevants, és perquè els seus trastorns mentals aconsellen millor un ingrés a Salut Mental. Però “‘tonto’ del tot no ho és”, lamenten, de forma políticament incorrecta, algunes de les fonts consultades, fartes dels furts que ha protagonitzat un home de poc més d’una trentena d’anys que finalment ha estat detingut per la policia per la seva reiteració delictiva. Vigilants de seguretat i empresaris fins i tot de grans cadenes estaven negres amb aquest personatge.

Potser el recordaran. És el jove que ben pinxo i mudat es va passejar la vigília del darrer Nadal amb una pistola a la mà. Sí, va resultar ser d’aire comprimit. Però va fer anar de corcoll la policia durant una bona estona. N’ha protagonitzat d’altres, des de llavors. Alguna conducció sota els efectes de l’alcoholèmia amb un cotxe aliè i des de fa unes quantes setmanes, ja alguns mesos fins i tot, s’hauria dedicat a furtar. A robar especialment perfums. Com que malgrat semblar que no hi sigui del tot, sap de què va el negoci, mai mai mai, no roba res o no roba prou com perquè, d’un sol cop, la suma d’allò que s’endú d’un sol cop superi els 600 euros.

Prestatges d'una perfumeria.

Relacionat

El lladre de perfums

No és banal aquest fet. Fins a 599 euros, un furt de mercaderia és una falta. Una petita multa i cap a casa. Sense ni tan sols detenció. A partir de 600 euros ja és un delicte i, en conseqüència, s’escau detenir l’infractor. Però el jove ha anat fent. Fins que ha afartat la paciència de vigilants de seguretat i responsables d’establiments. I és que dels perfums ha passat al tabac. Un flascó per aquí, dos cartrons per allà. L’home havia intensificat la seva activitat molt i molt els darrers dies. Fins al punt que en poques jornades havia robat per més de 3.000 euros. Tan ha tibat de la corda, que finalment dimarts va ser caçat. I és que les càmeres de video-vigilància de molts establiments l’havien gravat i no hi havia lloc a dubte de qui era l’autor.

I en tractar-se d’una persona ben coneguda pel servei de policia, finalment el lladre de perfums ha acabat ‘perfumat’. Caldrà veure quan li dura el toc d’atenció. Perquè ja torna a estar al carrer. Fins ara, la mercaderia furtada normalment anava a parar a ni-nis i a joves que sense ofici ni benefici volien anar ben clenxinats però a baix cost. I si per 20 euros aconseguien un perfum que a la botiga en costa un centenar, millor que millor. En fi, que la cosa degenera. Cada dia més.

Comentaris

Trending