L'illa Riera

Els veins d'un edifici de Sant Julià de Lòria es queixen dels problemes que els provoca el trànsitAsseguren que tenen problemes per sortir de l'aparcament i per creuar el carrer

Els veïns de l'edifici Riera de Sant Julià de Lòria es queixen dels problemes que tenen amb el trànsit a l'avinguda Francesc Cairat. És l'unic que hi ha al costat del riu en tota aquesta via i tenen la sensació de ser una mena d'illa.

La reunió convocada pel comú lauredià en relació als canvis en el trànsit que afectaran l'avinguda Francesc Cairat va ser testimoni de les queixes dels veïns que es consideren els més afectats perquè les obres de la desviació s'aturessin a la plaça Laurèdia.

Els dos carrils en sentit sud que hi ha al túnel de la Tàpia i el revolt que hi ha just abans de l'edifici i després de la rotonda amb un semàfor han convertit, segons els veïns, la zona en molt perillosa. "Els cotxes arriben ràpid i alguns no esperen que hi hagi un semàfor. Ja hi hagut algun accident perquè hi havia cotxes aturats en el semàfor i un que venia ràpid ha col·lidit amb els que estaven esperant que el semàfor es posés verd", diu un dels inquilins de l'edifici.

Els vianants han de creuar amb precaució encara que tinguin el semàfor verd

El semàfor també provoca ensurts als vianants. "Hi ha molts cotxes que el passen en vermell i s'ha d'anar en compte a l'hora de travessar perquè encara que estigui verd pels vianants has de vigilar molt", diu el mateix veí. Un altre es queixa dels problemes que té per sortir de l'aparcament. "Els caps de setmana hi ha cues i és complicat que et deixin sortir", explica i recorda que "més d'una vegada m'he acabat discutint amb algun conductor".

Quan aconsegueixen treure el cotxe i volen anar en sentit Andorra la Vella, han d'anar a fer la volta més avall, al carrer Isidre Valls i seguir per l'avinguda Verge de Canòlich. "Això fins ara perquè quan es faci la prova pilot haurem d'anar a girar a la rotonda de Fontaneda i empassar-nos les cues de pujada".

L'anunci de la prova pilot ha acabat d'encendre els ànims dels inquilins

L'anunci d'aquesta prova pilot ha estat la gota que ha fet vessar el vas de la paciència dels veïns. "Nosaltres volem que s'acabi el vial i no que es facin pegats", coincideixen en afirmar. Els dies de molt trànsit en sentit frontera, el semàfor està en taronja i un veí va comentar durant la reunió de dilluns a l'Auditori Rocafort que els cotxes no s'aturen per deixar passar els vianants. El cap de Circulació lauredià, Àlex Gil va negar aquesta informació dient que sempre que el semàfor està en taronja hi ha un agent de circulació per permetre el pas dels vianants.

L'edifici Riera ja estar molt afectat pels aigüats del 1982 ja que la força del riu va amenacar la seva estructura. Es va haver de construir un reforç de formigó que van haver de costejar els veïns. 

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending