L’‘home de gel’ fa parada i fonda a Canillo

Valerjan Romanovski ha arribat al Principat des de la seva Polònia natal tot pedalant els darrers dies una mitjana de 400 quilòmetres diarisHome de rècords i aventures extremes, estarà uns dies dormint al ras en les muntanyes andorranes com a part de la preparació d’un nou repte

Per aquestes contrades, el nom de Valerjan Romanovski diu ben poca cosa. A Polònia, després de Joan Pau II i Lech Walesa, salvant moltes distàncies, és un dels homes més coneguts. Almenys, actualment té unes quantes desenes de milers de fans gràcies a les seves gestes que barregen l’esport amb l’aventura i altres paràmetres difícils de substantivar. Romanovski farà parada i fonda al Principat. Combinarà estades a l’interior amb nits a l’intempèrie. Al ras.

L’home va arribar aquest dilluns a la tarda al país després de pedalar prop de 400 quilòmetres diaris els darrers dies. Uns 2.200 quilòmetres uneixen Polònia d’Andorra. S’ha passat totes les nits al ras. Com farà en les muntanyes andorranes els dies que s’estigui aquí. Poc menys d’una setmaneta, tot preparant altres fites.

Romanovski té diversos rècords Guinness de ciclisme extrem. Hores i hores damunt la bicicleta. A la muntanya, en pista…  És, a més, mundialment conegut com l’home del món capaç de viure a l’exterior en les temperatures més baixes del planeta. A Andorra hi farà estada, més o menys, fins dissabte. Dormint al ras. És una nova missió de supervivència, segons que diu el propi protagonista.

És la preparació de la seva propera expedició extrema a Sibèria, al Kolyma Highway, la qual tindrà lloc al gener, on pensa recorre mil quilòmetres sol en bicicleta a temperatures per sota dels -50 graus centígrads, refent el camí dels antics presos polítics comunistes fins als camps de treball siberians.

Al Principat, i coincidint amb els Polish Days (esdeveniment pensat per als turistes polonesos), Romanovski s’estarà dos dies a l’Hotel Ski Plaza & Wellnes de Canillo tot fent una presentació de les seves activitats i una demostració de la seva tècnica de bany en aigua gelada. Que per alguna cosa és ‘l’home de gel’. Periodistes polonesos el segueixen des del seu país per poder narrar les peripècies del personatge. Fred, però tot un personatge.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending