‘L’Andorra de Superlópez’ s’exposa a la Seu

La Sala la Cuina acull fins al 14 d’agost 22 originals dels dos volums en els quals aquest carismàtic personatge s’endinsa en el país i visita alguns dels llocs més emblemàtics del Principat

El River, Sant Cristófol, l’Hostal Palanques, la Farga Rossell o el Pyrenées, “que és quasi una institució nacional”, indica un dels organitzadors de l’obra, Txema Díaz, són alguns dels elements que Superlópez visita d’Andorra. En els 22 originals que recull la Sala la Cuina es poden veure aquests punts i molts altres seleccionats per a aquesta exposició.

Concretament, els volums ‘Las montañas voladoras’ i ‘Viento en los dedos’ són els que centren la seva atenció en Andorra, fent una aguda, còmica i indirecta crítica de l’esperit especulatiu immobiliari que està tan present al país. El que es pot veure a la Sala la Cuina són els originals, “els esbossos a llapis, sense color i que moltes vegades no tenen diàleg perquè s’inclou després en l’edició”, fets i cedits directament pel seu autor, Jan.

“La idea surt perquè a La Massana, al Museu del Còmic, ja es van exposar alguns dels originals de ‘Las montañas voladoras’. Li vam demanar al Jan i ens ho va cedir encantat”. I així és com ‘L’Andorra de Superlópez’ arriba, irònicament, a la Seu d’Urgell on, en principi, es quedarà fins al 14 d’agost, “és fins on cobreix l’assegurança dels originals, però ja veurem si s’allarga”.

“A molta gent que acudeix al museu li sobta que es vegin tan clars els elements característics del país”, explica Díaz. I no és per a menys, ja que cadascun dels 22 originals ha estat escollit a pols. “Volíem que fossin llocs molt característics i especials, però evidentment als còmics es poden veure molts més. Nosaltres hem fet una selecció d’aquells que ens pareixien més neutres i únics”. D’aquesta manera, es van escollir 16 originals del primer àlbum i set del segon. “No volíem que la Sala quedés excessivament plena, sinó que fos, d’alguna manera, esponjosa, per això també hem escollit tan curosament el que exposàvem”.

WhatsApp Image 2021 08 01 at 10.28.54
 

Per poder portar endavant aquesta exposició, i a més de comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, s’han unit diverses persones a més de Díaz. Concretament, tots aquells que formen Atzucac i que són Xavi Casals, Arnau Pérez i el mateix Txema Díaz. Els visitants encara disposen de dues setmanes per poder acudir a veure aquests originals i, a més, per a participar en un concurs d’Instagram amb el hashtag #superlopezseu.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending