La ‘batussa’ entre el candidat i l’assessor (rival)

Una enganxada a les xarxes socials entre el número 2 del gabinet del cap de Govern i el candidat d’Andorra Sobirana a Canillo escalfa durant unes hores la campanyaGuillem Casal, que havia encès la metxa, acaba demanant disculpes a un Ricard Riba que no ha pogut anar a dos debats per problemes de salut i estudiava denunciar el seu ‘veí’

La sang no arribarà al riu. Ni tan sols a la Batllia. Encara que durant uns minuts, algunes hores, la qüestió havia estat sobre la taula. Sobre la taula de Ricard Riba, el candidat canillenc d’Andorra Sobirana, a qui ha ofuscat una piulada a Twitter d’un altre canillenc, aquest cas el número 2 del gabinet del cap de Govern, un Guillem Casal candidat suplent en alguna ocasió en llistes de Demòcrates per Andorra (DA). Casal, després d’encendre la metxa, l’ha acabat apagant demanant disculpes i reconeixent l’error a través del mateix canal.

Riba no va acudir ahir al debat territorial de Canillo a la cadena SER i tampoc no ha acudit avui al plató d’Andorra Televisió (una altra cosa és si l’hauria d’haver substituït la número 2 de la candidatura, Aret Boronat, fet que el membre de l’equip de suport a Toni Martí també li ha retret). Davant l’absència del candidat d’Andorra Sobirana als darrers dos debats -sí que havia assistir al de Cadena Pirenaica-, Guillem Casal ha piulat un voraç text en què recordava que no era d’estranyar que el líder ara d’Andorra Sobirana a Canillo no acudís als debats perquè “quan era conseller no anava al comú”.

Amb anterioritat, de fet, Ricard Riba ja havia anunciat que per un problema de salut no acudiria a Andorra Televisió. Després de la piulada de Casal, el candidat canillenc ha respost penant un informe mèdic i explicant que l’atac de Casal era “un cop baix digne d’algú amic dels quins imposaven sense consens comissions de treball amb horaris adaptats a les seves necessitats”. Es referia, així, a la polèmica viscuda el mandat comunal passat quan a Riba se li va restar una part del salari del conseller per no acudir a les comissions. Ell al·legava que expressament les establien en horaris als quals li era materialment impossible arribar.

 

Sia com vulgui, Riba tenia un roc a la faixa. I en la mateixa piulada de resposta a l’assessor del cap de Govern ha recordat que Guillem Casal es dedica a acompanyar la candidata territorial canillenca, Meritxell Palmitjavila, a actes i debats. De fet, i sense anar més lluny, avui, tant Casal com el ministre de Finances en funcions, Jordi Cinca, han acudit a les instal·lacions de la televisió pública a fer costat a la fins ara consellera. L’aparició de Casal al costat de Palmitjavila no era pas la primera (de fet, no és pas el primer dia que hi ha qui es queixa que personal de relació especial del Govern acaben apareixent en suposades hores de feina al costat de candidats de DA en actes, sessions de fotografies i altres quefers).

Sia com vulgui, Riba ha arribat a trucar a Govern demanant per Casal per constatar que no estava pas de vacances. I no ho estava. Estava reunit segons l’interlocutor i no li han pogut passar. De fet, públicament, en una altra piulada, el candidat d’Andorra Sobirana ha preguntat a Casal si podia desmentir que aquests dies continuï formalment treballant pel Govern i, per tant, reben un salari de l’administració i no pas de DA. La pregunta pública s’ha quedat sense resposta pública.

En privat, però, Guillem Casal sí que hauria aclarit la situació. I és que quan Ricard Riba ja havia contactat amb un advocat per analitzar conjuntament si hi havia marge per exigir a l’assessor del cap de Govern una rectificació si no volia que el denunciés per calúmnies -situació que Riba tenia coll avall fer aquest dijous-, Casal ha acabat contactant amb el candidat d’Andorra Sobirana. I el resultat d’això ha estat una nova piulada del jove politòleg amb què s’aturava la batussa amb unes disculpes acceptades per Riba.

“Fa una estona he parlat amb @RicardRiba_and per telèfon i li he demanat disculpes i que la rivalitat política no ens ha de portar als extrems. Millora’t Ricard avui m’he equivocat”, deia el missatge escrit per Guillem Casal. Si l’atac inicial no havia estat censurat per cap dels seguidors amb etiqueta taronja de l’assessor governamental, la rectificació final ha estat lloada com si tal cosa. La claca. Això sí, Riba s’ha aventurat a dir, tot i acceptar les disculpes, que algú deuria haver tocat la cresta al seu ‘contrincant’. I més quan des de les files demòcrates es fa bandera del joc net.

Comentaris (4)

Trending