Un judici sense els protagonistes

Ni l’acusat ni la víctima, que havien estat parella, s’han presentat a la vista per una agressió esdevinguda fa uns anys a la sortida d’una discoteca

Ni acusat ni víctima. Cap dels dos. El Tribunal de Corts jutjava aquest matí un cas de presumpte maltractament per part d’un jove a la seva exparella. La vista, però, ha evidenciat que ni al processat li interessava massa comparèixer -no s’ha presentat, entre altres coses perquè ja no hi és al país- ni que l’agredida tampoc tenia gaires ganes de recordar tot plegat. El judici, per tant, s’ha celebrat sense els dos principals protagonistes.

Pel que fa a l’acusat, per tant, se l’ha jutjat en rebel·lia. Tot arrenca dels fets ocorreguts fa uns anys a la sortida d’una discoteca de la capital. Pel que ha explicat una amiga de la víctima i els policies que van intervenir, que sí que s’han presentat al judici, l’home hauria intentat abordar la noia, menor en aquell moment, amb qui havia mantingut una relació durant uns mesos per parlar-hi. I ella no volia saber res d’ell. Al final, tot es va anar de mare.

El mateix advocat del processat, que quan van passar els fets vivia il·legalment al país, ha reconegut que no ha estat capaç de localitzar-lo

No ha quedat clar si l’acusat va empentar-la o li va estirar el braç. En tot cas, el que sí que és manifest és que la jove va acabar a l’hospital. Patia una luxació a l’espatlla que, com ha remarcat la fiscal, la va obligar a anar amb cabestret durant vàries setmanes i a agafar la baixa. Al noi no el van detenir en el lloc dels fets, sinó més tard. La policia, segons ha explicat un dels agents, el va cercar.

Es tractava d’un no resident que, de fet, estava vivint il·legalment al país. Havia tingut dos llocs on dormia, tot just boxes. Un a la zona de Prada Ramon. L’altre, per Ciutat de Valls. Un cop detingut i processat va marxar del país. El seu advocat ha reconegut que ni ell mateix, qui l’ha de defensar, ha estat capaç de posar-s’hi en contacte.

Pel que fa a la víctima, tampoc s’ha presentat a la vista. La seva amiga, única testimoni dels fets que ha declarat, ha explicat que es troba, també, fora del país per estudis. En tot cas, malgrat no estar present cap dels dos, el judici s’ha desenvolupat.

Al final, la fiscalia ha demanat una pena de deu mesos condicionals pel delicte de maltractament, a més agreujat pel fet que la víctima era una menor. A banda, reclamava una indemnització total per a la noia superior a 5.300 euros, pels diferents conceptes, i 106 més per a la CASS.

En canvi, l’advocat defensor ha argumentat que la luxació patida per la noia no era pas conseqüència directa dels fets, tot apuntant que ja tenia antecedents d’aquesta lesió. Més enllà d’això, ha apuntat que al seu patrocinat tot just se li podia atribuir una “estrebada” i, per tant, a nivell jurídic, una contravenció penal de lesions.

D’aquí a unes setmanes, a finals de novembre, el Tribunal ha fixat la data per a donar la sentència. Tot apunta, però, que probablement es repetirà l’absència dels dos protagonistes d’uns fets que, segurament, volen oblidar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending