Invasió xocolatera

(AMB VÍDEO) Andorra la Vella ofereix tres mil racions de xocolata desfeta en la posada en marxa del ‘XocoFest’, el darrer certamen ‘marsolaire’ per animar la parròquia, i mai millor dit

Molt abans de l’inici oficial de la cita xocolatera, els més agosarats, els més puntuals, els que hi han posar més morro, vaja, ja menjaven xocolata desfeta. I si ho han volgut, han pogut repetir. Cert que hi ha hagut una munió de gent que ha tret el cap a l’espai de l’antiga caserna de bombers. Tan cert com que tres mil racions de xocolata són moltes. O en tot cas, aquest divendres, en l’arrencada del ‘XocoFest’, el darrer invent ‘marsolaire’ per animar la parròquia, no s’ha pas fet curt de provisions.

I això que mig Govern, no el parroquial, que també, mig Govern del de Prat de la Creu, s’ha apuntat a la xocolatada. A la invasió xocolatera. Espot (Xavier) d’esport. Marsol (Conxita) de vint-i-un botons. Cadascú a la seva manera, envoltats l’un d’Ester Vilarrubla, Jordi Torres, Sílvia Riva… i l’altra de David Astrié, Miquel Canturri, Gerard Estrella, Meritxell López, Meritxell Pujol… Ep, i la síndica general, Roser Suñé, tots brindant amb xocolata. Tots fent la seva pròpia xocolatada amb un auditori, el de pares i fills majoritàriament, ignorant les autoritats. És el que toca.

La reina ha estat la xocolata. Ni polítics ni res de res. La xocolata i els xocolaters, tots establiments del país. Tots oferint el seu producte. Tres mil racions aquest divendres, tres mil més demà, dissabte, en l’arrencada d’un ‘XocoFest’ previst fins al 18 d’abril amb actes diversos. Des de màgia a teatre. De música -com la d’aquest divendres amb The Soundsets- a tallers de diversa naturalesa, tots, és clar, amb la xocolata com a, més o menys, protagonista.

L’arrencada ha estat bona, tot i el cel amenaçant. “Cauen gotes, però esperem que es quedi en gotes”, deixava anar una cofoia cònsol major tot augurant “l’èxit” de l’edició zero del ‘XocoFest’. Marsol ha anunciat una sorpresa més per aquesta primavera i un major esforç per a l’edició xocolatera de l’any que ve. “Hi ha molta gent d’Andorra. I també per això ho hem fet, per animar la gent de la parròquia i de tot el país”, apuntava la mandatària comunal.

Marsol recordava que el comú és “proactiu” en la recerca d’atractius, d’elements dinamitzadors, i matisava també que una festa amb la xocolata de protagonista no s’havia fet mai al país. Sempre hi ha una primera vegada i la cònsol ja n’ha garantit una segona. Amb més espai. Més gran. Però no serà ben bé al mateix lloc perquè a l’espai que avui, i els propers dies, ocupa el certamen, més aviat que tard s’hi haurà de començar a construir l’edifici ‘Node’ d’Andorra Telecom. La cònsol sempre té solucions. “El carrer Prat Primer encara és més ampli i permet fer altres distribucions.” Qui no es consola perquè no vol. Més encara amb l’estómac ple. De xocolata, és clar.

Comentaris (2)

Trending