Imatges per crear consciència (en pro d’un urbanisme sostenible)

El fotoperiodista de denúncia social Kim Manresa ha captat diversos espais controvertits que demostren “el desequilibri que viu el país” i es recullen en un llibre que acompanyen els textos de “nou veus compromeses”

“Crear consciència ciutadana i xarxa ciutadana perquè si no amb la pressió que reben els nostres polítics del sector immobiliari costa prendre decisions.” Aquesta és una declaració de principis dels promotors d’una iniciativa que gira al tomb d’una iniciativa que té com a eix central les imatges captades durant tres jornades diferents pel fotoperiodista català Kim Manresa. El fotògraf de denúncia social ha captat diversos espais controvertits que demostren “el desequilibri que viu el país” i es recullen en un llibre que acompanyen els textos de “nou veus compromeses”.

‘Faveles de luxe’ és el projecte que es presenta aquest divendres a la tarda, tot i que sense la presència de Manresa però sí amb l’assistència dels autors dels textos que acompanyen les fotos. Textos que tenen, també, una gran profunditat. Són Jordi Cornella, Joan Ganyet, Rosa Gili, Josep Enric Dallerès, Marc Vila, Claude Benet, Jordi Ordóñez, Lydia Magallon i Rosa Duró. Les imatges, en blanc i negre, reguen una vuitantena llarga de les pàgines del recull, que s’ha encarregat d’editar, de forma externa, Anem Edicions.

Els articles de Cornella, Ganyet, Gili, Dallerès, Vila, Benet, Ordóñez, Magallon i Duró representen nou mirades transversals que disten molt de la realitat que tenim avui en dia i que busquen solucions necessàries, equilibrades i respectuoses amb les persones i el medi. Mirades diverses que posen l'èmfasi en el diàleg social com a motor d'accés als béns i recursos que fan realitat que l'urbanisme, l'habitatge i el paisatge siguin d'interès general i no béns de mercaderia, fent prevaldre l'interès general per damunt de les faveles de luxe.

“La transformació que ha viscut Andorra ha modificat el paisatge en què ens reconeixíem com a comunitat”, mantenen els promotors de la iniciativa, que busquen amb aquest document que barreja la imatge amb la reflexió, “generar debat i crear vincles a través d’aquestes temàtiques que afecten el territori i les persones”. I mirar d’evitar “que el mercat domini les polítiques d’habitatge tant pel component social com d’urbanisme o pel paisatge”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending