Idees literàries per afrontar una quarantena

L’andorrà Jan Arimany ha publicat un vídeo al seu canal de Youtube on ell i altres ‘booktubers’ de tot el món recomanen llibres que es poden llegir en aquests dies de confinamentLa publicació, que ja frega les 15.000 visualitzacions, inclou propostes de diferents cultures i de tot tipus de gèneres, des de clàssics a obres juvenils

Quedar-se a casa tot el dia, sense poder sortir no és fàcil. Especialment per aquelles persones que no hagin tingut opció de fer teletreball. Són hores i hores sense res en particular a fer i, per tant, cal trobar forma d’omplir-les. D’idees, però, no en falten. Veure cinema o sèries, fer manualitats, jocs de taula... I, també, llegir. Llibres, per exemple. Per a qui vulgui aprofitar part del temps de confinament amb literatura, una iniciativa del ‘booktuber’ andorrà Jan Arimany pot ser realment útil.

Arimany fa anys que es dedica a fer ressenyes de llibres. Primer, des de fa set anys, al seu blog i, des de fa una mica més d’un any, al seu canal de Youtube -Trotalibros-. Gràcies a aquesta afició, explica, “he conegut gent de tot el món i se’m va ocórrer ajuntar-nos tot en un vídeo perquè cadascú recomanés un llibre”. I és que, indica, “la gent mai té temps per llegir i vam pensar que seria una bona idea donar idees per fer més fàcil aquest confinament”.

I un cop engegada la maquinària telemàtica, el resultat no va trigar a arribar. “A les nou del matí vaig començar a enviar missatges, i a les 11 de la nit ja estava publicat el vídeo”, comenta. La resposta va ser immediata. ‘Booktubers’ de tot el món hi van col·laborar. “Ni he comptat quanta gent són”, diu.

Moltes editorials ofereixen descàrregues gratuïtes d'ebooks des de les seves pàgines web

A més, Arimany destaca que “hi ha de moltes cultures diferents: catalans, espanyols, argentins, colombians...”. I, també, “molts gustos representats”. Des de gent que recomana obres clàssiques a qui aconsella llegir títols de literatura juvenil. Tot per una causa: “que la gent vegi el vídeo i es decidís; la idea és quedar-se a casa i llegir un llibre”.

Per part seva, el títol que ha volgut aconsellar és ‘Creix un arbre a Brooklyn’, de Betty Smith. Una proposta per a molta gent que “ara diu que no sap què fer amb la seva vida”. I és que “és un bon moment per posar-se a llegir i viatjar sense sortir de casa”.

Per ara, el vídeo està a punt d’arribar a les 15.000 visualitzacions. “Sens dubte, el de més visites del canal”, apunta Arimany, que recorda que, si bé ara les llibreries estan tancades, hi ha la possibilitat de “comprar edicions digitals”. De fet, remarca, “hi ha moltes editorials que han fet l’esforç de posar llibres seus a descàrrega gratuïta”.

Comentaris

Trending