Herència Xicos, descans per a la policia

Els legataris dels béns del primer comandament policíac que hi va haver al Pas de la Casa (Miquel Mandicó Casal) fan una donació al cos que servirà per adequar al despatx central una sala perquè els funcionaris puguin reposar en les condicions que no tenen ara

Una ínfima part de l’herència que va deixar qui va ser el primer comandament que la policia va tenir al Pas de la Casa servirà per fer possibles les obres de reforma necessàries al despatx central del cos perquè es pugui habilitar un espai per al bon repòs, per al descans, dels funcionaris. És una de les mancances que els agents del cos troben a faltar en les instal·lacions de l’Obac, i ara, abans que la direcció actual liderada per Jordi Moreno arribi a la fi del seu terme, es posaran les bases per fer realitat l’espai de descans.

Aquest dimarts se signarà el conveni respectiu. L’acord que ha de fer efectiva la donació producte de la decisió adoptada al seu dia per Miquel o Michel Mandicó Casal, fill de casa Xicos de Prats, es firmarà a la sala d’actes del despatx central policial. Els legataris dels béns de qui també va ser el primer guia caní del cos faran efectiva la donació. Mandicó va morir a les acaballes de la primera onada de la pandèmia, el 16 de juny del 2020. Tenia 74 anys i malauradament, després d’una tràgica vida familiar, no va deixar família directa.

Autoritat magnificada al Pas -o odiada segons per a qui, era d’aquelles persones que despertaven igual de simpatia que d’enuig com passava en molts dels agents considerats d’abans-, Miquel Mandicó -nascut el 25 de febrer del 1946- va entrar al cos d’ordre el gener del 1975. I es va jubilar disset anys després, el juliol de 1992, havent arribat al grau de sotsoficial. A la localitat fronterera va esdevenir, s’ha dit ja, tota una institució. Va ser el primer comandament policial en ser destinat al Pas de la Casa i allí hi va ser, com va destacar el cos el dia del seu traspàs, doblement pioner.

Pel fet de ser el primer funcionari amb galons en esdevenir pascasenc i per fer-ho, també, com a guia caní. ‘Pachà’, un pastor alemany, va ser un dels seus més fidels companys. Murri com el seu amo, que, justament, era conegut com a Michel o com ‘el Murri’. Ara, unes engrunes generoses del seu llegat serviran perquè altres funcionaris de policia puguin gaudir d’un millor descans. D’un més agradable repòs.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending