Heliand i algunes més

A no ser que les ofertes no compleixin els requisits, Govern tindrà concurrència per escollir a qui atorga la concessió del futur heliport nacional que es preveu posar en marxa al pla de la Caubella

Poc o molt, els experts en aeronàutica del Govern hauran de treballar per poder designar quina és la millor proposta per fer-se càrrec del futur heliport nacional que es projecta al pla de la Caubella, a la Massana. Aquest divendres es tancava el termini per presentar ofertes i se n’han presentat. Quantes no està clar. O, almenys, oficialment l’administració no té previst comunicar-ho fins dilluns, pocs dies abans que es faci l’obertura de plecs. Una és segura, la d’Heliand.

L’empresa andorrana, que ja va ser l’adjudicatària del fallit heliport del Roc del Patapou, ha decidit a darrera hora presentar proposta. Els responsables de la companyia, que acudirien en solitari a la licitació, feia temps que treballaven en el projecte. Però no l’han entrat fins a darrera hora. De fet, segons algunes fonts, aquest matí encara hi havia molts dubtes. No es tenien totes. Les condicions establertes en el plec de condicions, han assegurat les fonts, eren altament complicades. I això ha frenat durant molt temps la proposta.

Localització del futur equipament.

Relacionat

Onze empreses s’interessen per la concessió de l’heliport nacional

La d’Heliand no seria l’única oferta que s’hauria presentat. Però com que encara hi havia tota aquesta jornada administrativa de divendres per fer arribar ofertes, les fonts oficials consultades han preferit no avançar el nombre de candidats possibles. Al seu dia, a les visites sobre terreny, hi van acudir fins a representants d’onze societats diferents. Moltes d’elles, o entitats de naturalesa financera o constructora.

És clar que el procés podria acabar quedant desert, i també sembla evident que no hauran presentat proposta les onze empreses o conglomerats empresarials, que al seu dia van mostrar interès pel projecte. En tot cas, el que sí que han evidenciat les fonts governamentals consultades, és que aquesta pot ser la darrera ocasió per poder disposar al Principat d’un heliport nacional. Si ara no surt bé passarà un temps llarg abans no es torni a provar.

Comentaris (1)

Trending