Els gossos també necessiten córrer, jugar i socialitzar-se

La Massana disposa del primer parc caní del Principat que compta en diferents espais diferenciats per atendre les necessitats dels cans

La Massana ha posat en funcionament el primer parc caní del Principat. Es tracta d’una zona de 750 metres quadrats per tal que els animals puguin córrer, jugar i socialitzar-se, a banda de poder realitzar exercici que a casa no poden fer. Una iniciativa sorgida del Consell d’Infants que ha tingut un cost d’uns 10.000 euros.

Una font, un pipicà i un espai de jocs per a gossos permetrà que les mascotes disposin d’un lloc on córrer, jugar i socialitzar-se. Un primer parc caní, de 750 metres quadrats, a tot Andorra que s’ha ubicat a la Massana, just darrere de la Farga Rossell. Per fer-lo realitat, com ha apuntat la cònsol major, Olga Molné, “s’ha tret de l’import de la taxa de gossos, d’on hem cobrat uns 25.000 euros, i de la qual s’han destinat uns 10.000”.

En aquest sentir, la cònsol menor, Eva Sansa, ha apuntat que "s'ha adequat el terreny, treure pedra, sembrar-lo d'herba, fer la tanca perimetral, col·locació dels diferents mòduls de joc pels cans". D'altra banda, també s'hi ha habilitat bancs perquè els propietaris dels gossos puguin seure mentre estan sense lligar, corren i juguen. De moment, no hi haurà cap horari establert i s'hi podrà accedir les 24 hores al dia, però, Molné ja ha avançat que "si hi hagués algun acte de vandalisme, ja ho estudiaríem".

Des de l'Associació Nami es recorda que portar el gos al parc caní no és portar-lo allà i ja està, sinó que cal “vigilar que no es facin mal i controlar que no hi hagi conflictes entre ells”

Per fer-ho segur, com ha recordat la presidenta de l'Associació Nami, Desirée Abarca, hi ha aspectes a tenir en compte. "El primer de tot és tancar la porta en entrar i sortir", per evitar que surtin de l'espai i causar algun ensurt, "vigilar que no es facin mal i controlar que no hi hagi conflictes entre ells", ha apuntat. A més, per tal que gos i propietari gaudeixin de l'espai cal tenir en compte "si el nostre gos està capacitat o té ganes de venir a un espai on possiblement es trobarà amb altres gossos", així com veure si l'animal està col·laboratiu i receptiu amb les activitats que es proposen en l'espai. "Mai se l'ha d'obligar", ha recalcat. També se l'ha de deixar explorar el terreny, acompanyar-los en tot moment i buscar punts de motivació. En tot cas, ha assenyalat que és un "bon indret per fer activitats que no es poden fer a casa".

Una iniciativa que va sorgir del Consell d'infants de la parròquia i que, per tant, tot i la pluja que ha caigut ha comptat amb la presència dels nens i nenes de l'Escola Andorrana i de l'Àgora, encarregats de fer que aquest projecte fos el guanyador, així com de diferents membres de la corporació comunal. De fet, aquesta no és l'única proposta que estan duent a terme amb la col·laboració de col·lectius de la parròquia. En aquest sentit, dilluns vinent començaran les obres al Camp de Santa Caterina per adequar l'espai pels joves, mentre que la intervenció a la casa pairal ja ha començat amb les propostes recollides dels padrins i padrines.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending