Els gossos que sent tot Escaldes sense veure’ls

Indignació davant la inacció efectiva d’Agricultura amb uns cans que estan en un tancat, per damunt de la carretera de l’Obac, en suposades pèssimes condicions i que fa mesos que borden sense parar

Borden i borden, i no paren de bordar. Una part important dels veïns d’Escaldes, especialment els que miren cap a la carretera de l’Obac, estan farts i més hi tot de sentir dia i nit, nit i dia, una colla de gossos que senten encara que no veuen. Estan en un tancat al costat de la denominada borda del Vicari. Un tancat, presumiblement, en pèssimes condicions. La situació fa mesos que dura. I d’acció efectiva, no n’hi ha ni una.

Diversos veïns han denunciat la situació. Sobretot des de l’avinguda del Fener, des del carrer de la Unió, de la zona del Prat de les Oques, però també més amunt, els crits dels animals se senten a tot hora. Hi ha residents en aquests indrets que, pel motiu que sia, s’aixequen un momentet de matinada, i sols que siguin tres, quatre minuts, en algun moment o altre d’aquest petit parèntesi els animals criden. Un o altre.

Les entitats animalistes han estat advertides de la situació. L’estiu ha estat horrible perquè les finestres obertes facilitaven ‘l’arribada’ de més sorolls. També és cert que les vacances i les anades i vingudes han fet restar importància a la presència del bordar constant. Però el retorn a l’activitat ordinària ha fet més remarcable la sintonia sostinguda dels gossos del Vicari.

Suposadament, les organitzacions que defensen els animals, i els gossos en concret, haurien posat el cas en coneixement del ministeri d’Agricultura. Però no hi ha cap acció efectiva que faci parar els crits dels gossos posant aquests a bon aixopluc. No és el primer cop que el departament no actua amb la resolutivitat que caldria. Són quatre o cinc podencs i algun cadell. Tots famèlics i molt nerviosos. D’aquí, aparentment, els brams. El bordar constant, un dia rere l’altre.

WhatsApp Image 2021 09 30 at 18.11.13
La cabana, a la dreta i en primer terme, i al fons, Escaldes, amb Caldea de referent.

Les persones que han acudit sobre lloc per veure si podien obtenir alguna pista més sobre els animals asseguren que el tancat, el ‘zulo’, està brut. Brutíssim. Ple d’excrements. En principi és un tancat ‘tradicional’ de caçadors. D’alguns, és clar. Que ni de bon tros tots els amants de la cinegètica tenen els cans en aquestes condicions. I aparentment sense aigua ni menjar. O, en tot cas, molt poc.

Comentaris (25)

Trending