Gallardo fa surf

No és una escena amb helicòpters de la pel·lícula 'Apocalypse Now' o del joc 'Call of Duty' però el ministre de Presidència, Economia i Empresa toca la trompeta del setè de cavalleria en una resposta al PS sobre l'heliport

Comentaris

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo respon en el butlletí del Consell General a una sèrie de preguntes del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López sobre l'heliport. A banda del contingut tècnic, Gallardo dedica una bona part del text a criticar López. Toca la trompeta del setè de cavalleria com al film 'Apocalypse now' que anunciava la sortida dels helicòpters. Hi ha una mítica escena que amb la frase "Charlie no fa surf'. Tot el contrari que Gallardo.

En el cas que 'Apocalypse now' sigui un record massa llunyà per uns i incomprensible per als més joves, sempre queda el cinquè nivell del 'Call of Duty':  Modern Warfare. És quan el jugador agafa, per primera vegada, el control del sergent Paul Jackson. A la pel·lícula i al joc els helicòpters hi tenen un paper protagonista tot i que els seus enlairaments i aterratges es produeixin en camps o en platges. No és el cas de l'heliport nacional que ha estat objecte d'unes preguntes del president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo contesta per escrit i només hi falta de fons el so de 'La cavalcada de les walquíries' que acompanya un atac d'helicòpters a 'Apocalypse now'.

A la primera pregunta, el líder del PS exposa que el concurs per a la concessió de l’heliport nacional ens genera [al PS] molts dubtes; dubtes de viabilitat del projecte, de legalitat i de bon ús (per no emprar altres expressions) del diner públic. Gallardo contesta que "us vull manifestar la meva sorpresa en llegir que el concurs per a la concessió de l’heliport us genera “[...] dubtes de legalitat i de bon ús (per no emprar altres expressions) del diner públic”, entre altres coses. Aquestes insinuacions només es poden fer si s’acrediten els elements que així ho demostrin. Altrament, impliquen posar en dubte la tasca dels departaments implicats i, consegüentment, l’honorabilitat i professionalitat d’aquests treballadors i treballadores públics".

En un altre punt, el ministre respon que "la primera part d’aquesta pregunta té, al meu entendre, alguna errada de caràcter gramatical que en dificulta la comprensió" mentre que en una altra manifesta que "la informació relativa a aquesta pregunta ha estat disponible al plec de bases del concurs durant tot el període durant el qual ha estat publicat, començant el 20 d’octubre del 2021 i fins al 18 de febrer del 2022, data límit de presentació d’ofertes". 

El ministre repeteix que tota la documentació ha estat sotmesa a informació pública durant un mes

L'esment a l'exposició de plec de bases es repeteix en altres respostes: "Aquesta informació ha estat disponible per ser consultada, entre tota la documentació sotmesa a informació pública durant un mes". Una altra de les respostes esmenta que "de la formulació d’aquesta pregunta se’n pot interpretar que no s’ha entès el tipus de concessió que s’ha tret a concurs o no s’ha llegit el plec de bases". López també s'interessa per qui controlarà l’obra de construcció? I en cas que sigui deficitari, hi ha una responsabilitat del govern sobre l’import de la construcció (beneficis inclosos paga el 75% dels beneficis de la construcció?

Segons Gallardo, "l'obra de construcció serà supervisada per l'òrgan de seguiment de la concessió d'acord amb allò que establirà el contracte". No hi falta tampoc l'afegitó: "Les formes en les quals el Govern d'Andorra es responsabilitzarà de les pèrdues queden detallades en els plecs de bases que heu pogut consultar". No se salven ni els proveïments [en cursiva en el text de resposta]. "Entenent per proveïments els de carburant, es duran a terme a l’heliport tal com preveu el plec de bases. Pel que fa a la resta de proveïments, no és dins de l’abast de la concessió detallar-ho". El final no podia ser un altre que "en tot cas, aquesta informació ha estat disponible per ser consultada, entre tota la documentació sotmesa a informació pública durant un mes".

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending