Gala d’aniversari amb regals

El MoraBanc culmina les noces d’or amb un acte al centre de congressos i sabent que l’Unicaja ha renunciat a l’Eurocup, fet que obre la porta als tricolors a tornar a disputar competició continental

El MoraBanc Andorra ha posat fi als actes de celebració del 50è aniversari amb una gran gala que, inicialment, havia de ser multitudinària. Al final, només 200 persones s’han pogut aplegar al centre de congressos de la capital per seguir la culminació de les noces d’or del club, marcades malauradament per la pandèmia. Això sí, amb un, entre cometes, regal: la renúncia de l’Unicaja a participar en la pròxima Eurocup, que obre les portes als tricolors per tornar a la competició continental. I com a traca final, el nou himne del club: ‘La petja que no s’esborra’.

Així ho ha confirmat el president, Gorja Aixàs, malgrat admetre que, encara, no hi ha res confirmat. “Sabem el que tots”, ha indicat en referència a la decisió de l’entitat andalusa de passar a jugar la temporada vinent la FIBA Champions League. Això deixa una vacant a l’Eurocup que, tot apunta, podria ser pel MoraBanc si no hi ha cap sorpresa. “La idea, ja ho hem dit fa temps, era tornar a Europa i aquest torneig”, ha comentat el màxim responsable del club tricolor.

Ara, però, toca “esperar”. Per dir-ho de forma col-loquial, a la trucada de l’organització de l’Eurocup. El president, Jordi Bartumeu, ja fa indicar fa uns dies que els andorrans estaven entre els possibles candidats a ocupar una plaça del torneig. “És el que volem i esperem que es confirmi”, ha apuntat Aixàs, consultat per Altaveu durant els instants previs a la gala celebrada, per culpa de la pandèmia, un any més tard del previst.

El plat fort de la nit ha estat la designació del cinc històric del club: David Jelinek, Toni Jiménez, Carles Farfán, Chechu Bermudo i José Luis Llorente

“La volíem haver fet al juny de l’any passat” ha recordat el president dels tricolors que, però, ha volgut remarcar que “almenys la podem celebrar, amb menys gent de la que voldríem però amb moltes persones que tenien ganes d’estar amb el club”.  

La celebració s’ha allargat prop d’una hora i mitja al llarg d’un acte conduït pel cap de comunicació, un Gabriel Fernández que ha volgut repassar els millors i els pitjors moments d’aquestes cinc dècades perquè “si no passes per uns, no arribes als altres”  i perquè “també demostren la nostra resistència”. També ha comptat amb actuacions, com la de Jordi Botey amb la cançó ‘Tornarem’ llençada durant els mesos de confinament per culpa de la pandèmia.

Aixàs ha aprofitat per recordar la figura de Joan Alay i, sobretot, la importància que sempre s’ha volgut donar al bàsquet de base. A banda, s’ha mostrat esperançat per la possibilitat que el públic pugui tornar sense restriccions a la ‘Bombonera’ la temporada vinent.

L’acte ha combinat intervencions més institucionals, com els parlaments de la cònsol major, Conxita Marsol, o el cap de Govern, Xavier Espot, amb altres més entretingudes. Entre aquestes les del monologuista Javi Sancho.

Un dels moments especials ha estat l’homenatge que tota la sala, dempeus, ha donat a Jordi Clua, “una vida dedicada al club”. Des de l’entitat se li ha fet entrega d’una placa commemorativa.

El plat fort de la nit ha estat quan s’ha revelat el cinc històric de l’entitat. Un per un s’han donat a conèixer els noms escollits. El primer, David Jelinek, l’home amb més partits i més punts anotats a l’ACB. El segon, Toni Jiménez. En tercer lloc, s’ha seleccionat Carles Farfán. La llista la completen José Luis Llorente i Chechu Bermudo. Aquest darrer també s’ha emportat el guardó d’MVP històric.

La sorpresa final ha estat, com ha apuntat Fernández, presentar una de les coses que el club no tenia encara. Per primer cop s’ha pogut escoltar ‘La petja que no s’esbora’, el nou himne del club, compost per Oriol Vilella i Lluís Cartes.

Etiquetes

Comentaris

Trending