La fura de l’esquí alça el teló

(AMB VÍDEOS) Centenars de persones marxen per l’eix comercial del centre del país en l’acte que serveix per escalfar motors per a les finals de la Copa del Món que faran d’Andorra l’epicentre del món de la neu de competició durant la setmana que ve

Soldeu i el Tarter seran l’epicentre del món de l’esquí, de l’esquí alpí, la setmana que ve. Andorra acull les finals de la Copa del Món. Repartirà globus d’or definitius. Podrà gaudir dels negociats sobre la neu de la nord-americana Mikaela Shiffrin, segurament la millor esquiadora de tots els temps i que aquest cap de setmana ha tornat a fer de les seves. Per escalfar motors. Per deixar clar que Andorra serà la capital de l’esquí alpí del 13 al 19 de març, centenars de persones han omplert l’eix comercial del centre del país.

Les gegants figures de la Fura dels Baus i la percussió del grup Brincadeira han portat la llum, el sola, el color i l’espectacularitat. Si algun turista badoc no sabia que Andorra acull la setmana vinent el major acte, o un dels majors actes, vaja, del món de l’esquí competitiu mundial, de ben segur que ja ho sap. Si algun ciutadà d’Andorra, més badoc encara, tampoc n’estava al cas, segur que ja ha connectat amb l’esquí. Potser no perquè la marxa per l’eix comercial fos al·legòric (si ho ha estat el rellotge de 'sorra nevada' de la Rotonda, a mode de compte enrere cap a les finals). Però sí perquè necessàriament haurà hagut de demanar què caram era tant tragí.

Certament, la presència de banderes, de jaquetes serigrafiades amb marques i noms al·lusius a l’esquí i a les escoles del país, donaven una pista clara. També les esquelles que es fan sonar en les baixades desenfrenades dels millors esquiadors del món que passaran per l’Avet i l’Àliga, les dues pistes centrals de la moguda de l’esquí que farà de Grandvalira i Andorra un referent mundial. Almenys durant una setmana. Per les avingudes Carlemany i Meritxell com aquell qui diu no hi passava ni una agulla més.

El ritme de la batucada i les dimensions de les figures d’un dels grups de teatre referents en el panorama català durant molts anys, especialment fa uns anys i, entre altres, durant el muntatge de l’espectacular inauguració dels Jocs Olímpics de Barcelona el 1992 han estat un reclam immillorable. Qui de 7 a 8 de la tarda, com a punt horari central, passava per Meritxell i Carlemany -amb l’Illa, la plaça denominada de ‘The Cloud’ i la Rotonda- com a punts d’aturada obligatòria, no ha tingut més remei que parar-se a enregistrar els moviments de la Fura dels Baus.

O a moure’s sense contemplacions amb la percussió, el ritme, el frenetisme musical de la batucada de la llum. I si per un casual encara hi ha dubtes, la cercavila, la marxa, la rua, el passacarrers, la festa, l’avantinauguració, no era cap animació comercial ni un acte de l’Andorra Shopping. Que ho podia semblar, no s’enganyin del tot. Però no. És l’esquí. Les finals de la Copa del Món d’esquí. Que alcen el teló. Que Andorra n’és durant una setmana el ceptre mundial. Per fura i per baus.

Etiquetes

Comentaris

Trending