Les flors s’apoderen d’Andorra la Vella

El comú de la capital engega un nou projecte turístic per a aquest estiu que tindrà 14 punts claus a tota la parròquia per tal de crear un nou atractiu

‘Andorra la Vella en flor’ és el nou projecte de la capital per crear un atractiu turístic al voltant, precisament, de les flors. A partir de l’1 de juliol s’habilitaran 14 punts a tota la parròquia que es podran visitar, contemplar o fer-se fotos amb ell, com el turista consideri més convenient. També es farà una visita teatralitzada al voltant de la figura del botànic anglès George Betham i una jove andorrana, que donarà una dimensió diferent a aquesta proposta, que busca apropar la natura al centre, sobretot, a l’eix comercial.

El carrer del Consell General, la rotonda Prada Casadet, l’avinguda Meritxell o la plaça de la Rotonda són algunes de les 14 ubicacions que tindrà ‘Andorra la Vella en flor’. Algunes d’elles es quedaran fixes, i s’aniran renovant les ornamentacions segons les estacions. Tal com ha explicat la cònsol major, Conxita Marsol, les decoracions estaran compostes per flors naturals i artificials. “Esperem que aquests punts, sobretot aquells que es queden fixes, cridin l’atenció i que els turistes pugin a la part alta”, ha indicat Marsol. Aquesta és l’edició zero, la pilot, la prova. Si tot va bé i la proposta funciona, es farà permanent i es traslladarà als mesos de menor afluència, com el mes de maig.

La consellera de Desenvolupament estratègic i comercial, Meritxell López, ha indicat que s’han destinat 150.000 euros a portar endavant aquest projecte. Aquesta partida inclou, més enllà de les instal·lacions dels 14 (que poden arribar a ser 15) punts d’interès, també el manteniment d’aquells que es quedaran fixes i les despeses que deriven de la visita teatralitzada. En aquest sentit, tindran un preu simbòlic de cinc euros, i gratuït per a nens i gent gran. Les rutes que es faran tindran sortida al comú, i aniran descobrint els diferents llocs a través de la història de George Betham, botànic anglès del segle XIX, que transmetrà tots els seus coneixements amb una jove andorrana. Els grups seran aproximadament de 15 o 20 persones.

‘Andorra la Vella en flor’ no és més que un projecte per tal de potenciar l’atractiu turístic de la parròquia. “Volem atreure visitants a nivell nacional també, com passa amb el poblet, i a més intervenen empreses del país i també floristeries”, ha explicat Marsol. Dels 14 punts, ha assenyalat López, set d’ells són de més importància, de gran format. A la plaça de ‘The Cloud’, a la Creu Grossa, i a l’avinguda Meritxell. En aquest punt, s’ha preparat un sostre floral, que és una petició que s’havia fent des de la ciutadania, ha assegurat Marsol, i que s’intentarà que serveixi de refugi per al sol i les altes temperatures. Tota aquesta explosió de flors s’inaugurarà l’1 de juliol amb un espectacle.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending