La final de la discòrdia (laboral)

Malestar en algunes estacions que han decidit permetre als temporers argentins poder plegar una mica abans, si ho volen, per poder seguir el partit del Mundial entre l’Argentina i França i les seves tasques les hauran d’assumir operaris d’altres nacionalitats per molt que els agradi també el futbol

La final del Mundial de futbol entre l’Argentina i França està causant cert malestar laboral en estacions d’esquí del país pel suposat tracte discriminatori -discriminació positiva, si es vol fer així- que s’estaria fent en funció de la nacionalitat dels operaris, especialment, dels treballadors temporers que més directament assumeixen tasques més directament vinculades als clients, als esquiadors. Els argentins podran plegar una mica abans per seguir el partit.

La resta d’operaris, en funció de la nacionalitat, no pas de la seva afició al futbol, no només no podran abandonar els seus llocs de treball sinó que hauran d’assumir la feina, les tasques, que durant unes poques hores haurien de fer els seus companys. Evidentment, les fonts consultades han assegurat que no tenen res en contra dels companys de feina, “ben al contrari, ens sembla molt bé. Un bon detall. El que molesta és la consideració que es té cap als uns i les traves o impediments i la càrrega de feina que s’imposa als altres. I tot, només, en funció de la nacionalitat”.

Suposadament, també els temporers francesos haurien de gaudir del mateix tracte. Però es dona el cas que no són massa els treballadors d’aquesta nacionalitat que hi ha als camps de neu. Aquesta acció en pro del treballador argentí de segur que es donaria a les instal·lacions d’Ordino-Arcalís, i també a Pas de la Casa i Grau Roig. “Saetde sempre ha tingut una molt bona consideració vers el treballador argentí”, indiquen les fonts.

La final d’aquest diumenge, el darrer partit del controvertit Mundial de Qatar, la disputen la França d’Mbappé i l’Argentina de Messi. El matx està previst que s’iniciï a les 4 de la tarda segons l’hora andorrana. Per tant, abans que acabi la jornada de pistes. Als locals de restauració dels camps de neu encampadans i ordinencs, almenys, s’hi farà un reforç de les pantalles. Fins i tot s’hi col·locaran algunes pantalles gegants.

I els treballadors argentins que ho vulguin estan dispensats d’estar-se al seu lloc de feina des de 2/4 de 4 per poder acudir a alguns dels establiments de la pròpia estació a seguir el partit. En principi, no s’hauria de deixar el recinte empresarial del tot, no fos que succeeixi un fet malauradament imprevist i el futbol hagi de passar a un segon o tercer pla, sí o sí.

Etiquetes

Comentaris (24)

Trending