Feu la barbacoa a casa, si us plau

Estupefacció perquè en diferents punts del país preparats per a fer berenades hi ha desenes de persones com si estiguessin realment celebrant un dia festiuEl Govern avisa que s’eviti de buscar noves formes de socialització i els comuns comencen a procedir a prohibir aquests indrets on s’està acumulant gent

Les recomanacions massa sovint no serveixen. Les demandes perquè la gent es quedi a casa no són capricis de les autoritats. Tots els experts consideren que tancar-se a casa sempre que es pugui és un dels elements -ni l’únic ni suficient- per evitar la propagació del coronavirus. D’aquí que hi hagi estupefacció, també entre les autoritats, pel fet que al Principat hi hagi punts de berenada, espais equipats per fer barbacoes, plens de gent.

Als Cortals d’Encamp, a Engolasters o a la Font de la Closa d’Escaldes, per situar només tres llocs, s’hi han aplegat desenes de persones a celebrar aquest Dia de la Constitució com si fos realment un dia festiu, que ho és en gran mesura, però no per celebrar-lo. De fet, aquest mateix migdia, el ministre portaveu, Eric Jover, ha destacat que no té cap sentit tancar escoles, per exemple, i que els joves busquin altres fórmules de socialitzar.De fet, també se sap que hi ha diversos domicilis on s’estan aplegant adolescents per dur a terme partides de jocs electrònics o d’altra mena. Joves que, després, cadascú torna al seu propi domicili, posant en eventual risc, doncs, persones del seu entorn que segurament tenen més risc, només que sigui per un tema d’edat, que ells mateixos, que són, això sí, vectors importants de propagació.

Però la història de les barbacoes ha deixat esparverat a més d’un i a més d’una, fins al punt que, per exemple, el comú d’Encamp ja ha hagut d’acudir a precintar els espais de berenada i barbacoa per evitar aquestes concentracions de gent que, aprofitant l’excel·lent dia que està fent a nivell climatològic, està incomplint les recomanacions lligades a la protecció, a la prevenció derivada d’una crisi sanitària imprevista i de control i solució impossibles hores d’ara.Finalment, s'han acabat precintant tots els berenadors. De fet, alguns d'ells ja ho estaven quan hi han acudit a fer les barbacoes alguns dels ciutadans del país, que s'han acabat enfrontant, en algunes ocasions, per exemple, als agents de circulació comunals que han acudit a convidar els participants en les 'trobades comestibles' a desallotjar els llocs. Alguns, directament, s'han negat a fer-ho per farta d'una indicació escrita que ordenés estrictament la prohibició de berenada. 

 

Comentaris (14)

Trending