Una festa com la d’abans

La celebració del 44è aniversari d’Escaldes-Engordany com a parròquia recupera escenes prèvies a la pandèmia com l’arrossada popular, amb 1.500 racions repartides, o l’actuació de l’esbart Santa Anna

Escaldes ha recuperat la festa de la parròquia, la que serveix per recordar la seva creació el 1978. Des del 2019, no es podia celebrar amb normalitat, per culpa de la pandèmia. Ara, la millora de la situació sanitària ha permès tornar a viure com cal aquesta celebració. Especialment concorregut ha estat l’acte al parc de la Mola, amb l’actuació de l’esbart Santa Anna i l’arrossada popular, amb 1.500 racions a repartir.

El coronavirus va esguerrar moltes festes populars i Escaldes no s’ha pogut escapar. Ha passat de celebrar el 41è aniversari, el 2019, al 44è enguany. Durant dues edicions, les restriccions sanitàries han manat. Aquest diumenge, en canvi, s’han tornat a viure les escenes prèvies a la crisi de la Covid-19. Com ha volgut posar en relleu la cònsol major, Rosa Gili, ha estat “el primer cop que ho hem pogut fer com toca”.

L’acte més multitudinari s’ha viscut al parc de la Mola. Primer, amb l’actuació de l’esbart Santa Anna. Des dels més petits als adults han pogut oferir el seu art dansaire als nombrosos assistents que omplien l’espai. Esperaven, també s’ha de dir, l’arròs de muntanya que des de les set del matí preparava l’equip liderat pel xef Abundi Monterde.

En total, 1.500 racions que, tot s’ha de dir, han començat a volar de seguida que s’ha iniciat el repartiment. Hi havia ganes d’arròs. I també de celebració. Dos anys és massa temps. “Hem estat aturats també nosaltres, l’hostaleria. I ara sabem que hem de fer les coses millor que abans”, apuntava el cuiner, expert, justament, en preparar aquests dinars populars. “Crec que no farem curt”, ha afirmat.

Com és habitual, la celebració ha atret també autoritats. Entre elles un Xavier Espot que recordava que “la parròquia és més gran que jo; no conec una Andorra sense Escaldes”. El cap de Govern aprofitava per posar en valor el paper jugat en aquests 44 anys de vida. “Hem d’estar orgullosos i satisfets; hem aportat molt al país. Ser la més jove, crec, ens ha donat una visió nacional que ha estat molt important”, ha defensat.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending