Fer-se l’andorrà sent anglès: tot s’hi val per una entrada

La venda en línia dels tiquets pel partit Andorra-Anglaterra va tenir un petit daltabaix que va fer que s’hagués de reubicar tot una zona per evitar que les dues aficions coincidissin i això va comportar que alguns espectadors es perdessin l’inici del matx

Encara bo que no va comportar un daltabaix a nivell de batussa. Un conat i poca cosa més. Però els prolegòmens del partit entre les seleccions d’Andorra i Anglaterra van estar marcats per un petit conflicte relacionat amb la venda en línia de les entrades per al partit. No es pot considerar estafa, però se li acosta. I va obligar a reubicar tot un sector d’espectadors teòricament locals però que no ho eren generant un tap en un parell de portes i que desenes d’aficionats es perdessin el primer quart d’hora del partit.

Les fonts consultades no han pogut precisar què va ser el que va fallar. I si hi va haver alguna col·laboració d’algú del país que per un mòdic preu ajudés seguidors anglesos o van ser aquests que se les van enginyar per poder aconseguir entrades que no els tocaven. El cas és que a banda d’algun tiquet falsificat que es va detectar ràpid i el detingut per voler accedir al camp sense entrada, el problema més greu gran dispositiu de seguretat al marge va ser el fet que els anglesos no només van adquirir les entrades que la UEFA havia destinat a l’afició visitant. També van adquirir bona part dels tiquets que havien de ser per a seguidors locals.

Un dels controls d'accés a l'Estadi Nacional pel partit entre Andorra i Anglaterra.

Relacionat

Un ‘hooligan’ detingut per intentar entrar a l’Estadi Nacional sense entrada

La qüestió és que els anglesos van aconseguir, per sort, destresa o en col·laboració amb algú, ‘enganyar’ la ‘màquina’, el servidor telemàtic que teòricament havia de comprovar que es tractava d’un aficionat local, del Principat, adquirint o pretenent-ho un tiquet, una entrada per al partit. I anar provant combinacions de sis números i una lletra (a mode d’identificació censal) van anar adquirint entrades que no els corresponien. Almenys no els corresponien sobre el paper.

I quan van voler accedir a l’Estadi Nacional va venir el problema. Si es permetia el pas a tothom es barrejaria afició local amb afició visitant. En conseqüència es van haver d’anul·lar tot un seguit de tiquets i resituar de nou a la instal·lació esportiva aquells que pretenien entrar amb un passi que, almenys teòricament, no els hauria hagut de tocar. I això va comportar col·lapse i uns, pocs, moments de tensió que es van subsanar amb un parell de cops de puny. Res que no es pogués controlar.

Comentaris (1)

Trending