Fer la comunió encara enganxa

Les esglésies andorranes ja han començat la temporada i a cada parròquia hi ha entre una cinquantena i una seixantena de nens que volen combregar, allargant les dates fins al juny

En una època on s’ha parlat constantment de la pèrdua de la fe, fer la comunió continua estant de moda. A Andorra, de fet, les xifres es mantenen estables any rere any, i un clar exemple és la capital, on pràcticament una seixantena de nens faran o han fet la celebració. La temporada va començar a principis de maig amb Sant Julià, que sempre té la intenció d’acabar per Canòlich, i finalitzarà a meitat de juny a gairebé tot arreu. Amb alguna data solta per a casos especials.

“El nombre de nens continua sent el mateix, podem contar uns deu per cada celebració”, assegura mossèn Ramon Sàrries, rector de la capital i arxiprestre de les Valls. Igual que al 2022, i que anys anteriors a la pandèmia, a catequesi han acudit una seixantena d’infants. Això sí, molts faran la comunió fora d’Andorra, “prefereixen anar al lloc d’origen dels pares, com Portugal o Galicia, tenim casos aquí”. També que ho faran a altres esglésies, com el Santuari de Meritxell, un dels més sol·licitats.

A la capital la temporada va començar el passat diumenge, 14 de maig, i serà cada diumenge quan es farà una celebració. A Santa Coloma i a Santa Maria del Fener, com és habitual, s’han reservat dues jornades per aquells que escullen  aquestes esglésies per combregar. A Sant Julià es comença, com és habitual, a principis de maig, i es fan dissabtes i diumenges, perquè la intenció és sempre acabar per Canòlich. A la resta de parròquies, com a Escaldes-Engordany, es segueix un calendari similar al de la capital. “Però nosaltres no som estrictes, si tenim casos concrets que ens demanen altres dates, habitualment ho fem, una família per diversos motius farà la comunió al juliol”, indica el mossèn.

A més, mossèn Sàrries remarca que s’han seguit fent celebracions familiars setmanalment i, d’aquesta manera, els nens arriben més preparats a les celebracions. “No els sorprèn el que passa com havia estat abans, ara saben ben bé el que va a passar”, assegura. La setmana prèvia a la comunió també es fa catequesi diàriament per tal de preparar-los per a la cerimònia.

Etiquetes

Comentaris

Trending