“Fem una festa major per divertir-nos i respectar-nos”

L'esbart dansaire ha estat un dels protagonistes del pregó que, enguany, celebra els 40 anys amb la presència en diferents actes de la programació

La capital ja està de festa major. Marsol i l'esbart dansaire, que enguany fa 40 anys, han estat els encarregats de donar inicia a la festa major. Tres dies de disbauxa amb activitats per a totes les edats on divertir-se, però respectar-se han de ser els pilars. 

Andorra la Vella ha iniciat la festa major del 2022 amb una seixantena d’activitats per a totes les edats i recuperant la plena normalitat després de la Covid. La cònsol major de la parròquia, Conxita Marsol, ho ha fet demanant “respecte”. “Fem una festa major per divertir-nos i respectar-nos”, ha demanat. Al costat, representants de l’esbart dansaire d’Andorra la Vella que enguany celebren els 40 anys de l’entitat, tot recordant aquell 5 d’agost del 1982 quan van ballar per primera vegada per inaugurar la plaça del poble i la casa comuna. “És honor ser el pregoner de la festa major i estar al balcó”, ha assenyalat la presidenta Sílvia Pastor. Per la seva part, la  codirectora de l'Esbart Maria Àngels Velando, ha recordat les diferents tradicions que representen amb els balls, com el contrapàs o el del carnestoltes.

20220805 193523

Han estat uns 300 dansaires els que han passat al llarg de la història i Velando els ha volgut agrair la seva implicació. El record del passat ha donat pas al futur i és que, com a ressaltat, “la base és molt important en totes activitats i més, en la cultura popular que és molt fràgil. Avui en dia, els nens i nenes tenen tantes opcions per poder fer, que la cultura tradicional queda sempre en l’última opció”. Per aquest motiu, ha fet una crida a totes aquelles persones que vulguin provar-ho, que s’animin.

Un aniversari al qual s’han afegit dos grups de danses folklòriques de Mèxic i el Perú que han fet un petit tastet de danses tradicionals dels dos països llatinoamericans. Precisament, des del 2019 aquest pregó acaba amb la seva Dansa del Pregó. L’esbart Dansaire de la capital amb els dos grups folklòrics estrangers ha estat els encarregats de tancar aquest acte amb tota la plaça plena de mocadors blancs movent-se al ritme de la música i donant la benvinguda a la festa major d’Andorra la Vella.

Etiquetes

Comentaris

Trending